Preskočiť na obsah

Olej

Olej je tekutá látka, ktorá sa používa v kuchyni na prípravu jedál, na pečenie a varenie. V kuchyni sa používa množstvo rôznych druhov olejov, ako napríklad slnečnicový, repkový, olivový, kokosový, rastlinný či arašidový olej. Každý z nich má svoje špecifické vlastnosti a charakteristiku, ktoré môžu ovplyvniť chuť a vôňu pripravovaných jedál. Olej sa tiež používa v kozmetike a liekoch.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept

Čerešňová bublanina je tradičný slovenský (ale aj český) letný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju jednoduchú prípravu a výraznú chuť čerstvých čerešní. Bublanina sa vyznačuje… Čítať viac »Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková bublanina s čučoriedkami, úžasný recept ako od babičky

Hrnčeková bublanina s čučoriedkami, úžasný recept ako od babičky

Čučoriedková bublanina je tradičná stredoeurópska sladkosť, ktorá je obľúbená najmä v Českej a Slovenskej kuchyni. Názov „bublanina“ pochádza od slova „bublina“ alebo „bublať“, čo odkazuje… Čítať viac »Hrnčeková bublanina s čučoriedkami, úžasný recept ako od babičky