Orechy sú výživné plody stromov, ktoré majú tvrdú vonkajšiu škrupinu a vnútorný jadro. Sú bohatým zdrojom živín, obsahujú vitamíny, minerály, antioxidanty a zdravé tuky. Existuje mnoho druhov orechov, ako sú vlašské orechy, lieskové orechy, mandle, kešu orechy, para orechy, pistácie a mnoho ďalších. Každý druh orecha má svoje vlastné chuťové vlastnosti a výživový profil. Orechy sa často konzumujú samostatne ako občerstvenie, pridávajú sa do sladkých a slaných jedál, pečiva, dezertov a mnoho ďalších receptov. Okrem výživného obsahu majú aj množstvo zdravotných výhod, vrátane podpory zdravia srdca, zlepšenia funkcie mozgu a zníženia zápalu v tele. Orechy sú vynikajúcim doplnkom stravy a môžu prispieť k celkovému zdraviu a pohode.
Dobošová torta je maďarský piškótový koláč potiahnutý čokoládovým maslovým krémom a poliaty karamelom. Vrstvené pečivo je pomenované po svojom vynálezcovi, maďarskom šéfkuchárovi Józsefovi C. Dobošovi,… Čítať viac »Jednoduchá dobošová torta, najlepší recept