Značka: Panenský olivový olej

Zapečená cuketa s parmezánom a tymianom – jednoduchý a chutný recept

Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou potešia každého maškrtníka. Ingrediencie 3 až 4 cukety   Extra panenský olivový olej   Parmezánovo-tymiánová zmes  ½ hrnčeka strúhaného parmezánu  2 ČL čerstvého tymiánu   1 ČL sušeného oregana  ½ ČL sladkej papriky   ½ ČL čierneho…

...

Read More

Najlepšia polievka minestrone s cestovinou – originálny taliansky recept

Minestrone je hustá polievka talianskeho pôvodu vyrobená zo zeleniny , často s pridaním cestovín alebo ryže. Medzi bežné ingrediencie patrí fazuľa, cibuľa, zeler, mrkva, listová zelenina, vývar, parmezán a paradajky. Ingrediencie 2 PL olivového oleja  85 g nasekanej pancetty 1 cibuľa  1 šálka na kocky nakrájaného zeleru  4 strúčiky cesnaku  4 šálky kuracieho…

...

Read More

Špagety al pomodoro s bazalkou a syrom – originálny taliansky recept

Špagety al pomodoro sú talianske jedlo, ktoré sa zvyčajne pripravuje z cestovín, olivového oleja, čerstvých paradajok, bazalky a rôznych iných čerstvých surovín. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vychutnajte si lahodnú chuť tohto klasického talianskeho jedla. Ingrediencie 1 kg červených zrelých paradajok  40 ml extra panenského olivového oleja   3 strúčiky cesnaku  Hrsť čerstvej bazalky …

...

Read More

Pravá talianska pizza Margherita – rýchly recept

Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie Na cesto   500 g múky   Soľ   300 ml vlažná voda   7 g sušeného droždia   1/2 ČL cukru   30 ml olivového oleja  Na dochutenie  Pizza sauce  1 šálka syra Mozzarella,   strúhaná Hrsť lístkov bazalky  …

...

Read More

Ako sa robí bruschetta? Vyskúšajte overený recept s balsamicom

Bruschetta, jeden z najlepších spôsobov, ako si užiť štedrosť letnej záhrady. Toto klasické talianske predjedlo je dokonalým spôsobom, ako zachytiť chuť dozretých paradajok, čerstvej bazalky, cesnaku a olivového oleja. Ingrediencie 1 bochník francúzskeho chleba  1 PL extra panenského olivového oleja  8 paradajok (rímskych)  ⅓ šálky nasekanej čerstvej bazalky  30 g nastrúhaného parmezánu  2…

...

Read More