Značka: Paradajková pasta

Špagetové lasagne – rýchly recept

Keď sa neviete rozhodnúť či chcete lasagne alebo špagety, uvarte si špagetové lasagne. Ingrediencie 1 bal. špagiet  2 vajcia  65 g  nastrúhaný parmezán  2 PL olivový olej  1 cibuľa  3 strúčiky cesnaku  450 g mletého hovädzieho mäsa  2 PL paradajkovej pasty  1 plechovka drvených paradajok  sušené oregano  250 g ricotta  250 g strúhaná mozzarella …

Read More

Pravé bolonské špagety s mletým mäsom – TOP recept

Špagety Bolognese sú dokonalým spôsobom, ako premeniť balenie mletého hovädzieho mäsa a špagiet na niečo, čo vás ohromí. Ingrediencie 450 g mletého hovädzieho mäsa  1 PL olivový olej  1 cibuľa  1 mrkva  1 stonkový zeler  2 strúčiky cesnaku  120 ml suché biele víno  1  plechovka drvených paradajok  3 PL paradajková pasta  500 ml hovädzí…

Read More

Talianske špagety s mletým mäsom – zdravý recept

Na prípravu týchto jednoduchých špagiet môžete použiť mleté ​​hovädzie, morčacie, bravčové, kuracie alebo jahňacie mäso. Ingrediencie 1 balenie špagiet  450 g mletého mäsa  3 PL olivového oleja  130 g cibule  3 strúčiky cesnaku  2 PL paradajkovej pasty  1/2 ČL sušeného oregana  Mletá červená paprika  240 ml vývaru  1 veľká plechovka drvených paradajok  Soľ  …

Read More

Zdravé cuketové lasagne s mäsom – jednoduchý recept

Lasagne sú typické talianske cestoviny, ktoré sa spoja s ostatnými ingredienciami a potom sa pečú v rúre. Výsledné zapečené cestoviny sa nakrájajú na štvorcové porcie a hneď podávajú. Vychutnajte si toto originálne talianske jedlo s cuketou a vyskúšajte náš jednoduchý recept. Ingrediencie 1 kg cukety  1 cibuľa  1 – 2 strúčiky cesnaku  500…

Read More

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka  2 PL olivového oleja  1 šálka nakrájanej žltej cibule  450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa  2 ČL sušeného petržlenu  1 ČL sušeného rozmarínu  1…

Read More

Madras kari vajíčka s ryžou – originálny indický recept

Vajcia sú skvelou zložkou kari a tento recept je plný výrazných chutí, ľahko sa pripravuje a je vhodný pre vegetariánov. Ingrediencie 8 veľkých vajec  1/4 šálky masla  1 malá cibuľa  2 ČL kari  2 ČL paradajkovej pasty  1 strúčik cesnaku  1 šálka vody  1 plechovka krájaných paradajok  1 ČL citrónovej šťavy  500 g…

Read More

Recept na indické butter chicken – lahodné maslové kura s chlebom Naan

Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí na svete, a predsa jedným z najjednoduchších. Kuracie mäso je neuveriteľne jemné a omáčka taká lahodná, že ju budete chcieť jesť navždy. Ingrediencie 2 PL masla  1 stredná cibuľa  4 strúčiky cesnaku  2 ČL garam masala  2 ČL červeného kari  1/2 ČL čili prášku  1 ČL…

Read More

Pravá talianska pizza Margherita – rýchly recept

Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie Na cesto   500 g múky   Soľ   300 ml vlažná voda   7 g sušeného droždia   1/2 ČL cukru   30 ml olivového oleja  Na dochutenie  Pizza sauce  1 šálka syra Mozzarella,   strúhaná Hrsť lístkov bazalky  …

Read More

Tradičná grécka fazuľová polievka Fasolada – overený recept

Grécka fazuľová polievka je veľmi výživná a sýta. Fazuľa je bohatá na vlákninu, ktorá v kombinácii s vodou alebo tekutinou spôsobí, že sa budete dlhšie cítiť sýti. Fasolada je polievka s vysokým obsahom bielkovín, železa a vitamínu B. Ingrediencie 500 g suchej bielej fazule   3-4 mrkvy  1 veľkú bielu cibuľu   3 stonky zeleru  130 ml…

Read More

Grécke pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept na Soutzoukakia

Tradične sa soutzoukakia vyrába z mletého hovädzieho mäsa . Ak chcete, aby boli na zdravšej strane, môžete použiť chudé/nízkotučné hovädzie mäso. Ak chcete, môžete použiť aj kombináciu mletého hovädzieho a bravčového mäsa. Ingrediencie Na mäsové guľky 800 g mletého hovädzieho mäsa   4 strúčiky cesnaku  2 vajcia  2 ČL mletého kmínu   1/2 ČL škorice …

Read More