Boršč je tradičná polievka, ktorá sa varí už dlhé roky vo viacerých krajinách východnej Európy. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept a preto existuje nespočetné množstvo rôznych variácií. Boršč je jednou z tých polievok, ktoré bez problémov zasýtia celú rodinu. Ingrediencie 500 g hovädzie mäso s kosťou 2 ks mrkva 2 ks petržlen …
Značka: Paradajkový pretlak
FIT nátierka z červenej šošovice – výborný recept
Chutná a zdravá nátierka z červenej šošovice, ktorá je vhodná na raňajky aj večeru. Nátierka je plná vitamínov a bielkovín, ktoré Vám dodajú potrebnú energiu. Ingrediencie 150 g červenej šošovice 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku Citrónová šťava 1 PL paradajkového pretlaku Soľ Mleté čierne korenie Olivový olej Mletá červená paprika Postup prípravy Uvaríme…
Vynikajúci hovädzí stroganov – jednoduchý recept
Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš. Pripravuje sa z hovädzej sviečkovice, ktorá sa nakrája na rezančeky a sprudka orestuje na oleji, kúsky mäsa sa potom prehrejú spolu s cibuľou, šampiňónmi, nakladanými uhorkami, kyslou smotanou a paradajkovým pretlakom. Ingrediencie…
Najlepšia starkina plnená paprika – originálny maďarský recept
Lahodná plnená paprika s mletým mäsom je najlepšia s knedľou, ale podľa chuti môžete ako prílohu použiť aj zemiaky alebo chlieb. Tento pokrm sa väčšinou pripravuje v lete, ale vychutnať si ho v podstate môžete kedykoľvek. Plný hrniec plnenej papriky väčšinou vydrží aj niekoľko dní. Ingrediencie Plnená paprika 500 g mletého bravčového mäsa …
Kuracie soté v zemiakovej placke – originálny slovenský recept
Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých reštauráciách. Kuracie soté v zemiakovej placke je ideálnym jedlom k obedu, ale môžete si ho dať aj na večeru. Ingrediencie Zemiaková placka 1 kg zemiakov 2 vajcia 100 g hladkej múky 4 strúčiky…
Najlepšia paradajková polievka so syrom – klasický a rýchly recept
Paradajková polievka je polievka s paradajkami ako primárnou zložkou. Môže byť podávaná teplá alebo studená a môže byť vyrobená rôznymi spôsobmi. Ingrediencie 1 cibuľa Olivový olej 70 g paradajkový pretlak 450 g pasírovaných paradajok alebo lúpané paradajky v konzerve soľ bobkový list mleté čierne korenie nové korenie 1 l zeleninový vývar cukor kryštálový škorica…
Kuracia Tikka Masala – originálny recept
Kuracie tikka masala je jedlo pozostávajúce z pečených marinovaných kuracích kúskov v korenenej omáčke, ktorá je zvyčajne krémová a oranžovej farby. Jedlo spopularizovali kuchári z Indie žijúci vo Veľkej Británii a ponúkajú ho reštaurácie po celom svete. Ingrediencie Na marinádu 1 šálka bieleho jogurtu Šťava z ½ citróna 3 strúčiky cesnaku 1 PL…
Grécka šošovicová polievka – chutný recept na tradičnú polievku Fakes soupa
Grécka šošovicová polievka alebo Fakes soupa je jedným z najobľúbenejších zimných gréckych jedál a má na to dobrý dôvod. Toto tradičné grécke jedlo s vysokou nutričnou hodnotou, jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou je najlepším spôsobom, ako podporiť zdravšie stravovacie návyky pre vás a vašu rodinu. Ingrediencie Postup prípravy
Moussaka (musaka) – tradičný a originálny grécky recept s paradajkami a baklažánom
Moussaka je tradičné grécke jedlo, ktoré sa pripravuje z baklažánu alebo zemiakov. Neoddeliteľnou súčasťou Moussaky je tiež mleté mäso. Jedlo je veľmi obľúbené hlavne na Balkáne a Strednom východe, kde sa s ním môžete stretnúť v mnohých regionálnych a miestnych obmenách, podľa chuti miestneho kuchára alebo domácej pani. Ingrediencie Na bešamelovú omáčku Postup…
Enchiladas s mletým mäsom, rýchly a originálny recept na zapečenú plnenú tortilu
Kukuričná tortilla zvinutá okolo chutnej náplne pokrytá pikantnou omáčkou. Presne to je mexická chuťovka Enchiladas, ktorá môže byť naplnená rôznymi prísadami vrátane mäsa, syra, fazule, zemiakov, zeleniny a rôznych iných kombinácií. Ingrediencie Zmes korenia Spice mix Omáčka Hovädzie mäso Enchiladas Postup prípravy