Značka: Pecorino Romano

Špagety so syrovou omáčkou a korením – originálny recept na Cacio e Pepe

Vyskúšajte chutné cestoviny Cacio e Pepe, ktorých názov v preklade znamená syr a korenie. Tieto dve ingrediencie sa zvyčajne považujú len za malé ingrediencie do jedla, ale v tomto recepte na cestoviny sú veľmi dôležité. Ingrediencie 1 bal špagety  2 PL maslo  1 PL olivový olej  Hrubo mleté ​​čierne korenie  65 g čerstvo…

Read More

Polenta s lesnými ​​hubmi, cesnakom a šalviou  – zdravý recept

Krémová polenta s lesnými hubami, cesnakom a šalviou. Jednoduchá vegetariánska večera, ktorá sa dá pripraviť za menej ako 30 minút. Toto jedlo je navyše úplne bezlepkové. Ingrediencie Polenta  1 hrnček jemnej polenty   4 a ½ hrnčeka zeleninového alebo kuracieho vývaru   ½ hrnčeka syra (parmezán, čedar, romano)  2 PL olivový olej alebo maslo  Soľ   Čierne…

Read More

Špagety carbonara s parmezánom a slaninou – tradičný a overený taliansky recept

Špagety carbonara sú veľmi chutným talianskym pokrmom, ktorého príprava zaberie približne 30 minút. Na toto jedlo vám budú stačiť špagety, slanina, vajcia, parmezán, trochu olivového oleja, soľ a korenie. Ingrediencie 1 balíček špagiet   100 g slaniny   3 vajcia   1 vaječný žĺtok   100 g pecorino romano alebo parmezán  1 PL olivového oleja   Čierne korenie  …

Read More