Preskočiť na obsah

Pekanové orechy

Pekanové orechy sú orechy, ktoré sa zvyčajne pestujú v Južnej Amerike a juhovýchodných Spojených štátoch. Sú to ovocie stromu pekanovníka, ktorý produkuje tvrdé orechy so sladkou chuťou a maslom podobnou konzistenciou. Pekanové orechy sú bohaté na zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu a rôzne vitamíny a minerály, ako napríklad vitamín E, zinok a draslík. Sú skvelou prísadou pre rôzne druhy dezertov, ako sú napríklad pečené dobrotky, muffiny, torty a koláče, ale môžu byť tiež použité v slaných jedlách, ako napríklad v šalátoch alebo ako poleva na pečené mäsové jedlá. Pekanové orechy môžu byť použité ako náhrada za iné druhy orechov v rôznych receptoch a sú skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú prísadu s vysokou nutričnou hodnotou a výraznou chuťou.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk