Značka: Petržlen

Zdravé cuketové lasagne s mäsom – jednoduchý recept

Lasagne sú typické talianske cestoviny, ktoré sa spoja s ostatnými ingredienciami a potom sa pečú v rúre. Výsledné zapečené cestoviny sa nakrájajú na štvorcové porcie a hneď podávajú. Vychutnajte si toto originálne talianske jedlo s cuketou a vyskúšajte náš jednoduchý recept. Ingrediencie 1 kg cukety  1 cibuľa  1 – 2 strúčiky cesnaku  500…

Read More

Jednoduchá a fantastická fazuľová polievka – originálny domáci recept

Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu. Ingrediencie 200 g fazuľa  150 g údené mäso   1 klobása  2 mrkvy  2 ks petržlen   ½ zeleru  3 zemiaky  1 cibuľa  2 strúčiky cesnaku  2 PL bravčovej masti …

Read More

Zdravá a tradičná hŕstková polievka – najlepší a najrýchlejší recept

Pripravte si chutnú hŕstkovú polievku rýchlo a jednoducho v pohodlí domova. Ingrediencie 500 g zmesi strukovín na hŕstku   2 mrkvy  1 petržlen  3 zemiaky  1/3 zeleru  2 veľké cibule  1 – 2 strúčiky cesnaku  rastlinný olej  2 ČL červená mletá paprika  soľ  celé čierne korenie,  bobkový list   sušený majorán  petržlenová vňať  Postup prípravy…

Read More

Tradičná česká bramboračka s hubami – najlepší recept

Bramboračka alebo zemiaková polievka sa pripravuje obvykle zo zemiakov a koreňovej zeleniny. Väčšinou z mrkvy , zeleru, petržlenu a pod. Jednou z najdôležitejších ingrediencií sú jedlé huby, polievka sa spravidla pripravuje z húb čerstvých i sušených na zvýraznenie chuti. Ingrediencie 2 strúčiky cesnaku  2 lyžice masla  1 štipka soľ  1 vetvička petržlenová vňať …

Read More

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka  2 PL olivového oleja  1 šálka nakrájanej žltej cibule  450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa  2 ČL sušeného petržlenu  1 ČL sušeného rozmarínu  1…

Read More

Hortobádske palacinky – recept na pravé maďarské mäsové palacinky

Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z čerstvého mletého mäsa. Ingrediencie 150 g múky  4 dl mlieka  1 dl kyslej smotany  2 vetvičky petržlenu  400 g bravčové/teľacie stehno/kuracie prsia  1 stredná cibuľa  1 zelená paprika  1 paradajka  2 PL oleja …

Read More

Pravé talianske hubové rizoto – originálny recept

Autentické rizoto v talianskom štýle naozaj stojí za ochutnanie. Rizoto sa všeobecne radí medzi jedno z najlepších jedál, ktoré môžete pripraviť vďaka ryži. Ingrediencie 1 ČL olivového oleja   25 g masla   1 cibuľa   200 g šampiňónov   1/2 šálky ryže Arborio  1/4 šálky bieleho vína    4 šálky horúceho kuracieho vývaru/zeleninového vývaru  1/3 šálky parmezánu  …

Read More

Tradičná a jednoduchá hovädzia sviečková na smotane, najlepšia, pravá, s knedľou

Sviečková na smotane pochádza z Českej republiky, ale táto delikatesa je veľmi obľúbená aj na Slovensku. Najväčším tajomstvom je hlavne krehkosť mäsa, s kombináciou lahodnej sviečkovej omáčky. Pri príprave sviečkovej na smotane treba dávku trpezlivosti. Ingrediencie 1 kg hovädzej sviečkovice 6x mrkva 1x zeler 1x petržlen 3x cibuľa 250 ml smotany na varenie…

Read More

Domáca slepačia polievka, najlepšia nedeľná slepačia polievka, svadobná, slávnostná, zdravá

Čo je lepšie ako fantastický nedeľný vývar so slížami? Slepačia polievka je od nepamäti obľúbeným jedlom na stole nielen v slovenských rodinách. Základom silného a zdravého vývaru je slepačie mäso, ktoré by sa malo ideálne variť vo vode niekoľko hodín spolu so zeleninou podľa chuti. Polievka sa podáva za horúca spolu s cestovinou…

Read More