Značka: Petržlen

Jednoduchá rybacia polievka – vianočný recept

Overený recept na jednoduchú a výbornú rybaciu polievku, ktorá by nemala chýbať na žiadnom vianočnom stole. Rybacia polievka je jednou z mnohých obľúbených polievok, ktoré sa tradične pripravujú počas štedrého dňa. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Pečený falafel s pikantným tahini dipom – vegánsky recept

Chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri. Tieto pečené falafel guľôčky si určite obľúbite. Sú veľmi chutné aj samostatne, ale môžete ich jesť s hummusom, pita chlebíkom alebo so zeleninou. Recept je vhodný pre vegánov aj vegetariánov. Ingrediencie Falafel  Tahini omáčka  Postup prípravy

Read More

Hríbová polievka s mrveničkou – originálny chalupársky recept

Výborná polievka, ktorú s radosťou pripraví každý správny chalupár. Hríbová polievka s mrveničkou je veľmi obľúbená hlavne počas jesenných dní a je ideálna na obed aj večeru. Polievka krásne rozvonia celý byt a určite si na nej pochutnajú všetci členovia domácnosti. Ingrediencie 1 cibuľa  1 PL masla  Čerstvé huby  2 väčšie mrkvy  1…

Read More

Kuriatková polievka so zeleninou – domáci recept

Vyskúšajte recept na lahodnú a jemnú kuriatkovú polievku, ktorá je ideálnym jesenným pokrmom. Kuriatková polievka je obľúbená polievka všetkých vášnivých hubárov. Ingrediencie  250 g kuriatka  Mrkva   Petržlen  1 väčší zemiak alebo 2 menšie  1 cibuľa  1 strúčik cesnaku  2 PL bravčová masť  čierne mleté korenie  nové korenie (mleté)  mletá červená paprika  soľ  1,5…

Read More

Najlepší boršč – overený domáci recept

Boršč je tradičná polievka, ktorá sa varí už dlhé roky vo viacerých krajinách východnej Európy. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept a preto existuje nespočetné množstvo rôznych variácií. Boršč je jednou z tých polievok, ktoré bez problémov zasýtia celú rodinu. Ingrediencie  500 g hovädzie mäso s kosťou  2 ks mrkva  2 ks petržlen …

Read More

Zdravé cuketové lasagne s mäsom – jednoduchý recept

Lasagne sú typické talianske cestoviny, ktoré sa spoja s ostatnými ingredienciami a potom sa pečú v rúre. Výsledné zapečené cestoviny sa nakrájajú na štvorcové porcie a hneď podávajú. Vychutnajte si toto originálne talianske jedlo s cuketou a vyskúšajte náš jednoduchý recept. Ingrediencie 1 kg cukety  1 cibuľa  1 – 2 strúčiky cesnaku  500…

Read More

Jednoduchá a fantastická fazuľová polievka – originálny domáci recept

Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu. Ingrediencie 200 g fazuľa  150 g údené mäso   1 klobása  2 mrkvy  2 ks petržlen   ½ zeleru  3 zemiaky  1 cibuľa  2 strúčiky cesnaku  2 PL bravčovej masti …

Read More

Zdravá a tradičná hŕstková polievka – najlepší a najrýchlejší recept

Pripravte si chutnú hŕstkovú polievku rýchlo a jednoducho v pohodlí domova. Ingrediencie 500 g zmesi strukovín na hŕstku   2 mrkvy  1 petržlen  3 zemiaky  1/3 zeleru  2 veľké cibule  1 – 2 strúčiky cesnaku  rastlinný olej  2 ČL červená mletá paprika  soľ  celé čierne korenie,  bobkový list   sušený majorán  petržlenová vňať  Postup prípravy…

Read More

Tradičná česká bramboračka s hubami – najlepší recept

Bramboračka alebo zemiaková polievka sa pripravuje obvykle zo zemiakov a koreňovej zeleniny. Väčšinou z mrkvy , zeleru, petržlenu a pod. Jednou z najdôležitejších ingrediencií sú jedlé huby, polievka sa spravidla pripravuje z húb čerstvých i sušených na zvýraznenie chuti. Ingrediencie 2 strúčiky cesnaku  2 lyžice masla  1 štipka soľ  1 vetvička petržlenová vňať …

Read More

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka  2 PL olivového oleja  1 šálka nakrájanej žltej cibule  450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa  2 ČL sušeného petržlenu  1 ČL sušeného rozmarínu  1…

Read More

Svetové recepty ✅