Tieto francúzske čokoládové madlenky kombinujú jemnú chuť maslových sušienok s výraznou chuťou horkej čokolády, vďaka čomu sú snom každého milovníka sladkých pochúťok. Čokoládové madlenky sú ideálnym koláčikom, ktorý nesmie chýbať na žiadnom vianočnom stole. Ingrediencie Postup prípravy
Značka: Plnotučné mlieko
Medová bábovka – vianočný recept
Hrejivé korenie a bohatá chuť tohto jednoduchého receptu na medovú bábovku z neho robia skvelý dezert na jesenné alebo zimné mesiace. Ingrediencie Formy na bábovky Postup prípravy
Medovníky s cukrovou polevou – vianočný recept
Tradičné nemecké vianočné sušienky vyrobené zo zmesi zázvoru, škorice a bieleho korenia. Ingrediencie 70 g tmavej melasy 70 g medu 75 g kryštálového cukru 1 ČL mletej škorice 1/2 ČL mletého kardamónu 1/2 ČL mletého zázvoru 1/2 ČL mletého bieleho korenia 1/4 ČL mletého nového korenia 1/4 ČL mletých klinčekov 1/4 ČL mletého…
Profiterolky s vanilkovým krémom – originálny recept
Vyskúšajte recept na pravé profiteroles, ktoré na váš stôl prinesú tú pravú sviatočnú náladu. Ingrediencie Krém 120 ml plnotučné mlieko 60 ml smotany na šľahanie 50 g kryštálový cukor 1 PL hladkej múky 1/4 ČL muškátový oriešok Štipka mletých klinčekov Štipka soli 3 žĺtky 1 ČL vanilkový extrakt Profiterolky 180 ml vody 85…
Vanilkovo broskyňové muffiny – originálny recept
Tieto broskyňové muffiny sú vyrobené z jemne koreneného cesta a zrelých, šťavnatých broskýň. Do prázdnych košíčkov treba pridať 1 až 2 polievkové lyžice vody. Takto sa košíčky s vodou zohrejú rovnakou rýchlosťou ako košíčky s muffinovým cestom, čo pomôže muffinom upiecť sa rovnomerne. Ingrediencie 195 g hladkej múky 150 g cukru plus 1…
Vietnamský avokádový milkshake – originálny recept na Sinh Tố Bơ
Sinh Tố Bơ je obľúbená pochúťka v horúcom počasí. Tento lahodný, zamatový, svetlozelený mliečny kokteil vás okamžite ochladí. Ingrediencie 1 zrelé avokádo hrnček ľadu 1/2 hrnčeka plnotučné alebo kokosové mlieko 1/4 hrnčeka kondenzované mlieko Postup prípravy Odstránime dužinu z avokáda a pridáme do mixéra spolu s kockami ľadu, mliekom a kondenzovaným mliekom. Mixujeme,…
Lahodná zemiakovo-pórová polievka – zdravý recept
Krémová, upokojujúca a lahodná zemiaková polievka s chrumkavým pórom a slaným prosciuttom. Polievku môžete podávať s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie 2 póry 3 PL masla 3 PL olivový olej 4 strúčiky cesnaku ½ hrnčeka suchého bieleho vína 1 kg zemiakov 700 ml kuracieho vývaru 500 ml plnotučného mlieka 2 vetvičky čerstvého tymiánu …
Krémové tekvicové cestoviny pre deti – najlepší recept
Využite obdobie chutných tekvíc naplno a vyskúšajte jednoduchý recept na lahodné krémové cestoviny, ktoré sú veľmi obľúbené hlavne u detí, ale určite si na nich pochutia aj dospelí. Ingrediencie 2 PL olivového oleja 1 cibuľu 2 strúčiky cesnaku 500 g ošúpanej, vydlabanej a pokrájanej dužiny tekvice 50-100 ml plnotučného mlieka 2 PL paradajkového pretlaku …
Chlieb s maslovým pudingom – originálny anglický recept na Bread & Butter Pudding
Bread & Butter Pudding je tradičný britský chlebový puding. Plátky namazaného chleba posypané hrozienkami sa navrstvia do zapekacej misy, zalejú sa vaječnou pudingovou zmesou ochutenou muškátovým orieškom, vanilkou alebo iným korením a potom sa upečú. Ingrediencie 25 g masla plus extra na vymastenie 8 hrubých krajcov bieleho chleba 50 g sušených hrozienok 2…
Crème Anglaise – originálny recept na anglický vanilkový krém
Crème anglaise ľahký, osladený puding používaný ako dezertný krém alebo omáčka. Je to zmes cukru , vaječných žĺtkov a horúceho mlieka zvyčajne ochuteného vanilkou. Ingrediencie 1 šálka šľahačkovej smotany 1 šálka plnotučného mlieka 4 veľké žĺtky 1 PL kvalitnej vanilkovej pasty alebo jeden vanilkový lusk prekrojený pozdĺžne 1/3 šálky kryštálového cukru 2 ČL…