Značka: Polohrubá múka

Slávnostné punčové rezy – najlepší recept

Punčové rezy sú veľmi obľúbeným dezertom, ktorý je ideálny na vianočné aj veľkonočné sviatky. Nenechajte sa odradiť zoznamom ingrediencií a dlhším návodom. Príprava punčových rezov je naozaj veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Ingrediencie Biele piškótové cesto Ružové piškótové cesto Punčový rozvar Poleva Postup prípravy

Read More

Vynikajúci biskupský chlebíček – jednoduchý recept

Biskupský chlebíček je jedným z najobľúbenejších tradičných vianočných koláčikov. Je vynikajúci a plný orieškov a sušeného ovocia. Na Slovensku sa pripravuje nielen na Vianoce ale aj na Veľkú noc. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Najlepšie babičkine medové rezy – klasický recept

Medové rezy sú veľmi jednoduchým a obľúbeným zákuskom, ktorý je vhodný pre celú rodinu. Vychutnať si ho môžete nielen počas vianočných sviatkov, ale aj kedykoľvek počas roka. Ingrediencie Cesto Plnka Na zdobenie Postup prípravy

Read More

Pravý štedrák – tradičný vianočný recept

Štedráku sa hovorí aj slovenský národný koláč. Pripravuje sa počas vianočných sviatkov a obsahuje dokopy štyri druhy náplní, ktoré vytvárajú jedinečnú chuť a prinesú na váš sviatočný stôl tú pravú vianočnú atmosféru. Ingrediencie Cesto  Maková plnka  Tvarohová plnka  Lekvárová plnka  Orechová plnka  Postup prípravy

Read More

Hríbová polievka s mrveničkou – originálny chalupársky recept

Výborná polievka, ktorú s radosťou pripraví každý správny chalupár. Hríbová polievka s mrveničkou je veľmi obľúbená hlavne počas jesenných dní a je ideálna na obed aj večeru. Polievka krásne rozvonia celý byt a určite si na nej pochutnajú všetci členovia domácnosti. Ingrediencie 1 cibuľa  1 PL masla  Čerstvé huby  2 väčšie mrkvy  1…

Read More

Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím – výborný recept

Kto by nepoznal bublaninu? Vyskúšajte tento originálny a rýchly recept na tradičnú hrnčekovú bublaninu s ovocím, ktorá chutí naozaj vynikajúco. Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky  1 hrnček kryštálového cukru  ½ hrnčeka oleja  1 ks vanilínový cukor  1 ks kypriaci prášok do pečiva  1 hrnček mlieka  2- 3 ks menších vajíčok  Ovocie podľa chuti:…

Read More

Nadýchaná parená knedľa – originálny recept

Recept na parenú knedľu sa môže zdať komplikovaný, ale po určitom čase ho budete vedieť pripraviť bez najmenších problémov a vaše knedle budú fantastické. Vyskúšajte a uvidíte. Ingrediencie 500 g polohrubá múka  250 g mlieka  1 vajce  2 ČL cukor  1 ČL soľ  ½  kocky droždie  2 PL olej  Postup prípravy Zohrejeme mlieko, prelejeme…

Read More

Pravé makové šúľance zo zemiakového cesta – originálny slovenský recept

Kto by nemal rád makové šúľance? Lahodné zemiakové cesto posypané makom je obľúbeným slovenským jedlom, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a jednoducho. Ingrediencie Šúľance  500 g zemiakov  200 g polohrubá múka  1 vajce  Soľ  Posýpka  150 g mletého maku  50 g práškového cukru  100 g masla  Postup prípravy Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme…

Read More

Babičkine bryndzové pirohy – najlepší recept

Bryndzové pirohy sú popri bryndzových haluškách veľmi obľúbeným jedlom na Slovensku. Tradičná slovenská kuchyňa ponúka naozaj bohatý výber jedál a bryndzové pirohy paria k jedným z nich. Toto lahodné a zdravé jedlo je pýchou slovenských pastierov a tiež súčasťou národného dedičstva. Ingrediencie Na cesto  500g polohrubej múky  1 vajce  Soľ  Vlažná voda  Plnka…

Read More

Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku ako od babičky, rýchly a chutný recept

Bryndzové halušky môžeme poznať ako slovenské národné jedlo. Halušky sa pripravujú zo zemiakov, múky a vajíčka, ktoré neskôr zamiešame s bryndzou a kyslou smotanou a podávame s chutnou osmaženou slaninkou. Častým doplnkom bryndzových halušiek je pohár kyslého mlieka alebo žinčice. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Svetové recepty ✅