Punčové rezy sú veľmi obľúbeným dezertom, ktorý je ideálny na vianočné aj veľkonočné sviatky. Nenechajte sa odradiť zoznamom ingrediencií a dlhším návodom. Príprava punčových rezov je naozaj veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník. Ingrediencie Biele piškótové cesto Ružové piškótové cesto Punčový rozvar Poleva Postup prípravy
Značka: Polohrubá múka
Vynikajúci biskupský chlebíček – jednoduchý recept
Biskupský chlebíček je jedným z najobľúbenejších tradičných vianočných koláčikov. Je vynikajúci a plný orieškov a sušeného ovocia. Na Slovensku sa pripravuje nielen na Vianoce ale aj na Veľkú noc. Ingrediencie Postup prípravy
Najlepšie babičkine medové rezy – klasický recept
Medové rezy sú veľmi jednoduchým a obľúbeným zákuskom, ktorý je vhodný pre celú rodinu. Vychutnať si ho môžete nielen počas vianočných sviatkov, ale aj kedykoľvek počas roka. Ingrediencie Cesto Plnka Na zdobenie Postup prípravy
Pravý štedrák – tradičný vianočný recept
Štedráku sa hovorí aj slovenský národný koláč. Pripravuje sa počas vianočných sviatkov a obsahuje dokopy štyri druhy náplní, ktoré vytvárajú jedinečnú chuť a prinesú na váš sviatočný stôl tú pravú vianočnú atmosféru. Ingrediencie Cesto Maková plnka Tvarohová plnka Lekvárová plnka Orechová plnka Postup prípravy
Hríbová polievka s mrveničkou – originálny chalupársky recept
Výborná polievka, ktorú s radosťou pripraví každý správny chalupár. Hríbová polievka s mrveničkou je veľmi obľúbená hlavne počas jesenných dní a je ideálna na obed aj večeru. Polievka krásne rozvonia celý byt a určite si na nej pochutnajú všetci členovia domácnosti. Ingrediencie 1 cibuľa 1 PL masla Čerstvé huby 2 väčšie mrkvy 1…
Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím – výborný recept
Kto by nepoznal bublaninu? Vyskúšajte tento originálny a rýchly recept na tradičnú hrnčekovú bublaninu s ovocím, ktorá chutí naozaj vynikajúco. Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru ½ hrnčeka oleja 1 ks vanilínový cukor 1 ks kypriaci prášok do pečiva 1 hrnček mlieka 2- 3 ks menších vajíčok Ovocie podľa chuti:…
Nadýchaná parená knedľa – originálny recept
Recept na parenú knedľu sa môže zdať komplikovaný, ale po určitom čase ho budete vedieť pripraviť bez najmenších problémov a vaše knedle budú fantastické. Vyskúšajte a uvidíte. Ingrediencie 500 g polohrubá múka 250 g mlieka 1 vajce 2 ČL cukor 1 ČL soľ ½ kocky droždie 2 PL olej Postup prípravy Zohrejeme mlieko, prelejeme…
Pravé makové šúľance zo zemiakového cesta – originálny slovenský recept
Kto by nemal rád makové šúľance? Lahodné zemiakové cesto posypané makom je obľúbeným slovenským jedlom, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a jednoducho. Ingrediencie Šúľance 500 g zemiakov 200 g polohrubá múka 1 vajce Soľ Posýpka 150 g mletého maku 50 g práškového cukru 100 g masla Postup prípravy Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme…
Babičkine bryndzové pirohy – najlepší recept
Bryndzové pirohy sú popri bryndzových haluškách veľmi obľúbeným jedlom na Slovensku. Tradičná slovenská kuchyňa ponúka naozaj bohatý výber jedál a bryndzové pirohy paria k jedným z nich. Toto lahodné a zdravé jedlo je pýchou slovenských pastierov a tiež súčasťou národného dedičstva. Ingrediencie Na cesto 500g polohrubej múky 1 vajce Soľ Vlažná voda Plnka…
Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku ako od babičky, rýchly a chutný recept
Bryndzové halušky môžeme poznať ako slovenské národné jedlo. Halušky sa pripravujú zo zemiakov, múky a vajíčka, ktoré neskôr zamiešame s bryndzou a kyslou smotanou a podávame s chutnou osmaženou slaninkou. Častým doplnkom bryndzových halušiek je pohár kyslého mlieka alebo žinčice. Ingrediencie Postup prípravy