Značka: Polohrubá múka

Babičkina hrnčeková bublanina s ovocím – výborný recept

Kto by nepoznal bublaninu? Vyskúšajte tento originálny a rýchly recept na tradičnú hrnčekovú bublaninu s ovocím, ktorá chutí naozaj vynikajúco. Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky  1 hrnček kryštálového cukru  ½ hrnčeka oleja  1 ks vanilínový cukor  1 ks kypriaci prášok do pečiva  1 hrnček mlieka  2- 3 ks menších vajíčok  Ovocie podľa chuti:…

Read More

Nadýchaná parená knedľa – originálny recept

Recept na parenú knedľu sa môže zdať komplikovaný, ale po určitom čase ho budete vedieť pripraviť bez najmenších problémov a vaše knedle budú fantastické. Vyskúšajte a uvidíte. Ingrediencie 500 g polohrubá múka  250 g mlieka  1 vajce  2 ČL cukor  1 ČL soľ  ½  kocky droždie  2 PL olej  Postup prípravy Zohrejeme mlieko, prelejeme…

Read More

Pravé makové šúľance zo zemiakového cesta – originálny slovenský recept

Kto by nemal rád makové šúľance? Lahodné zemiakové cesto posypané makom je obľúbeným slovenským jedlom, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a jednoducho. Ingrediencie Šúľance  500 g zemiakov  200 g polohrubá múka  1 vajce  Soľ  Posýpka  150 g mletého maku  50 g práškového cukru  100 g masla  Postup prípravy Zemiaky si uvaríme v šupke a necháme…

Read More

Babičkine bryndzové pirohy – najlepší recept

Bryndzové pirohy sú popri bryndzových haluškách veľmi obľúbeným jedlom na Slovensku. Tradičná slovenská kuchyňa ponúka naozaj bohatý výber jedál a bryndzové pirohy paria k jedným z nich. Toto lahodné a zdravé jedlo je pýchou slovenských pastierov a tiež súčasťou národného dedičstva. Ingrediencie Na cesto  500g polohrubej múky  1 vajce  Soľ  Vlažná voda  Plnka…

Read More

Najlepšie bryndzové halušky na Slovensku ako od babičky, rýchly a chutný recept

Bryndzové halušky môžeme poznať ako slovenské národné jedlo. Halušky sa pripravujú zo zemiakov, múky a vajíčka, ktoré neskôr zamiešame s bryndzou a kyslou smotanou a podávame s chutnou osmaženou slaninkou. Častým doplnkom bryndzových halušiek je pohár kyslého mlieka alebo žinčice. Ingrediencie 1 kg zemiakov 250 gramov polohrubej múky (Odporúčame túto) 1x vajce 250…

Read More

Výborný a rýchly hrnčekový koláč – najlepší, fantastický, zdravý a jednoduchý

Potrebujete upiecť niečo rýchle a jednoduché? Riešením je hrnčekový koláč, ktorý dokážete podávať do 30 minút. Je hneď hotový, nezašpiníte si kuchyňu a návšteva bude nadšená. V tomto recepte si ukážeme, ako sa dá takýto koláč veľmi rýchlo pripraviť. Ingrediencie 2 hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček práškového cukru 1 hrnček mlieka 1/2 hrnček…

Read More