Značka: Rasca

Avokádový hummus – originálny recept

Recept na výborný zdravý avokádový hummus, ktorý pohladí na duši a je vhodný pre vegánov aj vegetariánov. Ingrediencie 500 g konzervovaný cícer  2 zrelé avokáda  110 g tahini pasty  60 g limetkový džús  2 strúčiky cesnaku  3 PL olivový olej   1/4 lyžičky rasca  soľ  čerstvý koriander  červená paprika mletá  Postup prípravy Do misky…

Read More

Marocká mrkvová polievka – originálny recept

Táto marocká mrkvová polievka je okrem mrkvy doplnená tiež pomarančovou šťavou, zázvorom a hrejivým marockým korením. Vegánska a bezlepková polievka je jednoduchá na prípravu a očarí vás svojou lahodnou chuťou. Ingrediencie 2 PL olivového oleja  2 šalotky  1 PL zázvoru  4 strúčiky cesnaku  450 g mrkvy  220 g zemiakov  1 jablko  2 hrnčeky…

Read More

Tradičná kulajda – jednoduchý slovenský recept

Výborná česká Kulajda sa u nás udomácnila natoľko, že ju niektorý začali označovať aj za Slovenskú. Tento recept je poctou všetkým českým gazdinkám, ktoré túto chutnú polievku pripravujú desaťročia a za tie roky ju vyvinuli do podoby, v akej ju poznáme dnes. Ingrediencie 1 hrnček sušených húb  1 hrnček kyslá smotana  4 väčšie…

Read More

Jednoduchá krémová cesnaková polievka – najlepší recept so šľahačkovou smotanou

Vyskúšajte recept na výbornú krémovú cesnačku, ktorá roztancuje vaše chuťové poháriky. Ingrediencie 2 PL ghee masla alebo obyčajného masla  1 menšia cibuľa  2 cesnakové hlavy  4 zemiaky  1,5 litra zeleninový alebo mäsový vývar  250 ml šľahačkovej smotany  soľ  mleté čierne korenie  rasca   5 krajcov chleba  olivový olej  petržlenová vňať  Postup prípravy Na troške…

Read More

Samosas – originálny recept na indické plnené taštičky

Vločkovité cesto v tvare trojuholníka plnené pikantnou zemiakovou, kuracou alebo jahňacou plnkou je obľúbeným snackom nielen v Indii, ale aj vo viacerých krajinách sveta. Ingrediencie 2 šálky hladkej múky  3 lyžice ghee masla alebo repkového oleja  1/2 ČL soli  1/2 ČL rasce  3/4 šálky studenej vody  Na náplň  5 stredných zemiakov  6 polievkových…

Read More

Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept

Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…

Read More

Originálny maďarský guláš – jednoduchý recept

Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej a rakúskej. Ingrediencie 2 stredné cibule  2 ČL bravčovej masti   1 ČL rasce  2 PL papriky   ¼ šálky múky  750 g hovädzieho mäsa   2 šálky hovädzieho vývaru alebo…

Read More

Grécke pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept na Soutzoukakia

Tradične sa soutzoukakia vyrába z mletého hovädzieho mäsa . Ak chcete, aby boli na zdravšej strane, môžete použiť chudé/nízkotučné hovädzie mäso. Ak chcete, môžete použiť aj kombináciu mletého hovädzieho a bravčového mäsa. Ingrediencie Na mäsové guľky 800 g mletého hovädzieho mäsa   4 strúčiky cesnaku  2 vajcia  2 ČL mletého kmínu   1/2 ČL škorice …

Read More

Perfektná Machaca – ochutnajte tradičné domáce jedlo zo severného Mexika

Machaca je veľmi obľúbeným jedlom hlavne v severnom Mexiku a na juhozápade spojených štátov. Najčastejšie sa pripravuje z dobre koreneného hovädzieho alebo bravčového sušeného mäsa. Machaca je jedlo, na ktorom si dokonale pochutí aj najväčší maškrtník. Ingrediencie 1,5 kg hovädzieho mäsa Chuck Roast 1x polievková lyžica čili  2x čajová lyžička rasce 2 čajová…

Read More