Rastlinný olej je tekutá tuková zložka, ktorá sa používa v mnohých receptoch na varenie a pečenie. V závislosti od typu rastliny, z ktorej sa olej získava, sa môže líšiť v chuti, farbe a vlastnostiach. Medzi najčastejšie používané druhy rastlinného oleja patria repkový, slnečnicový, kukuričný a olivový olej. Rastlinný olej sa používa na varenie, pečenie, fritovanie, ale aj ako základná ingrediencia v mnohých omáčkach a dresingoch na šaláty.
Klasický, chrumkavý, kyslo-slano-sladký zelený papájový šalát. Ingrediencie na thajský papájový šalát Postup prípravy thajského papájového šalátu Ďalšie inšpirácie Tekvicové curry s kuracími kúskami, FIT recept… Čítať viac »Pikantný thajský papájový šalát, overený recept
Yorkshirský puding je nepochybne jedným z najviac ikonických prvkov britskej kuchyne. Pôvodne pochádzajúci z anglickej oblasti Yorkshire, tento jednoduchý, ale zároveň vynaliezavý recept sa stal… Čítať viac »Yorkshirský puding, originálny anglický recept