Preskočiť na obsah

Rastlinný olej

Rastlinný olej je tekutá tuková zložka, ktorá sa používa v mnohých receptoch na varenie a pečenie. V závislosti od typu rastliny, z ktorej sa olej získava, sa môže líšiť v chuti, farbe a vlastnostiach. Medzi najčastejšie používané druhy rastlinného oleja patria repkový, slnečnicový, kukuričný a olivový olej. Rastlinný olej sa používa na varenie, pečenie, fritovanie, ale aj ako základná ingrediencia v mnohých omáčkach a dresingoch na šaláty.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Zdravá a tradičná hŕstková polievka - najlepší a najrýchlejší recept

Zdravá a tradičná hŕstková polievka, najlepší a najrýchlejší recept

Pripravte si chutnú hŕstkovú polievku rýchlo a jednoducho v pohodlí domova. Ingrediencie na hŕstkovú polievku Postup prípravy hŕstkovej polievky Ďalšie inšpirácie Krémová gaštanová polievka, originálny… Čítať viac »Zdravá a tradičná hŕstková polievka, najlepší a najrýchlejší recept