Rebarbora, známa aj ako rebarbora obyčajná (Rheum rhabarbarum), je trvácna rastlina patriaca do čeľade rdesnovitých (Polygonaceae). Je považovaná za zeleninu, ale v kuchyni sa často používa ako ovocie.
Rebarbora má dlhé, hrubé stonky, ktoré sa používajú v kuchyni a majú kyslú chuť. Majú charakteristickú červenú, ružovú alebo zelenú farbu a sú pokryté vláknitou šupkou. Listy rebarbory sú veľké, srdcovitého tvaru a majú výraznú zelenú farbu.
Rebarbora je obľúbená pre svoju kyslú chuť a je často používaná v rôznych receptoch na dezerty, ako sú koláče, štrúdle a kompóty. Je tiež často kombinovaná s cukrom alebo inými sladidlami, aby sa zmiernila jej kyslosť. Rebarbora je tiež bohatá na vitamíny C a K, vápnik a vlákninu.
Rebarborovo-jahodový džem je sladká a chutná nátierka vyrobená z kombinácie čerstvej rebarbory a jahôd. Táto kombinácia ovocia prináša do džemu…
Rebarbora je výnimočná zelenina, ktorá je často považovaná za ovocie kvôli svojej kyslej chuti. Je známa pre svoje vysoké nutričné…
Rebarborová bublanina je klasický a obľúbený dezert, ktorý využíva sezónnu rebarboru na vytvorenie lahodného sladkého zážitku. Tento dezert sa vyznačuje…
Rebarborový džem s vanilkou je lahodná a osviežujúca nátierka, ktorá využíva sezónnu rebarboru a vanilku. Jeho sladko-kyslá chuť a vôňa…
Rebarborové muffiny sú vynikajúci sladký dezert, ktorý využíva sezónnu rebarboru. Majú lahodnú kombináciu sladkej a kyslej chuti a sú ideálnym…
Rebarborový tart je sladký dezert, ktorý využíva sezónnu rebarboru ako hlavnú ingredienciu. Je to jednoduchý, ale chutný dezert, ktorý je…
Rebarborový gin je jedinečná varianta ginu, ktorá získala veľkú popularitu v posledných rokoch. Jeho charakteristická chuť a vôňa rebarbory dávajú…
Rebarborový crumble je lahodný dezert, ktorý pochádza z anglickej kuchyne. Je to kombinácia sladkej rebarbory a chrumkavej zmesi na vrchu,…