Značka: Repkový olej

Cícerovo-zemiakové kari – pravý indický recept

Chickpea & Potato Curry je vegánske kari, ktoré sa zvyčajne podáva s ryžou. S týmto jednoduchým receptom dokážete toto chutné jedlo pripraviť za menej ako 30 minút. Ingrediencie 1 PL repkového oleja  1 stredná cibuľa  2 strúčiky cesnaku  2 ČL mletého čerstvého zázvoru  2 ČL lyžičky mletého koriandra  1 ČL garam masala  1…

Read More

Samosas – originálny recept na indické plnené taštičky

Vločkovité cesto v tvare trojuholníka plnené pikantnou zemiakovou, kuracou alebo jahňacou plnkou je obľúbeným snackom nielen v Indii, ale aj vo viacerých krajinách sveta. Ingrediencie 2 šálky hladkej múky  3 lyžice ghee masla alebo repkového oleja  1/2 ČL soli  1/2 ČL rasce  3/4 šálky studenej vody  Na náplň  5 stredných zemiakov  6 polievkových…

Read More

Kura na indický spôsob – overený recept na Mughlai Chicken

Mughlai Chicken je severoindický recept na výborné kura s krémovou tmavohnedou cibuľovou omáčkou, ktorá vás prinúti oblizovať tanier. Ingrediencie 4 struky kardamónu  10 strúčikov cesnaku  6 celých klinčekov  4 a 1/2 ČL čerstvého zázvoru  1 PL neblanšírovaných mandlí  1 PL solené kešu oriešky  1 ČL mletej škorice  6 malých červených cibúľ  4 papričky…

Read More

Huevos Rancheros recept na mexické Rančerské vajíčka, obľúbené kovbojské raňajky

Rančerské vajcia sú typické raňajky podávané na mexických farmách. Jedná s o tradičné mexické jedlo, ktorého základ tvorí praženica a opražené kukuričné tortily. Toto jedlo je veľmi obľúbené aj v juhozápadných štátoch Spojených štátov amerických. Ingrediencie Slnečnicový alebo repkový olej na vysmážanie 4x kukuričné tortily 1x polievková lyžica olivového oleja 1x menšia cibuľa…

Read More