Rybacia omáčka je vynikajúcou prísadou do ázijských a niektorých európskych kuchýň. Je vyrobená z rýb, soli a rôznych aromatických zložiek, ktoré sa variace a potom filtrovace. Výsledná tekutina má tmavohnedú farbu a silnú slanú chuť so zemitými a morskými tónmi. Rybacia omáčka sa často používa na dochutenie mnohých jedál, ako sú polievky, ryby, mäsové pokrmy, zeleninové šaláty a iné. Má vysoký obsah bielkovín a minerálov, ktoré sú prospešné pre zdravie kostí a svalov. Rybacia omáčka môže byť veľmi silná, preto je dôležité použiť ju opatrne, aby neovplyvnila chuť a arómu jedla. Je to užitočná a chutná ingrediencia, ktorá dodá vašim jedlám výnimočnú chuť a šmrnc.
Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa…
Panang je typ červeného thajského kari , ktoré je husté, slané a sladké, s pikantnou príchuťou limetky. V Thajsku sa…
Pad Thai je thajský rezancový pokrm, v Thajsku bežne predávaný ako rýchle občerstvenie. Základom phad thai sú ryžové rezance vyprážané…
Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je…
Klasický, chrumkavý, kyslo-slano-sladký zelený papájový šalát. Ingrediencie 1 malá zelená, nezrelá papája 1 stredný strúčik cesnaku 1 malá červená čili…
V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu,…
Tom Yum Goong je druh horúcej a kyslej polievky, ktorá pochádza z Thajska. Zvyčajne obsahuje krevety. základnými ingredienciami používanými na…