Značka: Rybacia omáčka

Recept na praženú thajskú zeleninu Pad Phak

Pad pak je tradičné thajské jedlo z restovanej zeleniny. Používa ázijský spôsob varenia a môže byť vyrobené zo zeleniny, mäsa a rýb. Ingrediencie 2 mrkvy  1 veľká hlavička brokolice  1 šálka hrášku  1 šálka nakrájaných húb  1 červená paprika  1 žltá cibuľa  ⅓ šálky sójovej omáčky  2 ČL rybacej omáčky  2 ČL chilli…

...

Read More

Thajské kuracie kari Panang – originálny recept

Panang je typ červeného thajského kari , ktoré je husté, slané a sladké, s pikantnou príchuťou limetky. V Thajsku sa toto kari zvyčajne konzumuje s ryžou. Ingrediencie 650 g vykostené kuracie stehná bez kože  1 malá cibuľa  1 červená paprika   1 oranžová paprika  2 strúčiky cesnaku  1 PL kokosového oleja  110 g červenej…

...

Read More

Pad Thai – originálny recept na pražené rezance na thajský spôsob

Pad Thai je thajský rezancový pokrm, v Thajsku bežne predávaný ako rýchle občerstvenie. Základom phad thai sú ryžové rezance vyprážané technikou stir-fry na panvici wok s vajíčkami, tofu a ďalšími prísadami, ktoré sa líšia v rôznych variantách pokrmu. Ingrediencie 230 g plochých ryžových rezancov  3 PL oleja  3 strúčiky cesnaku  230 g nevarených…

...

Read More

Thajský pikantný šalát Laab – originálny recept

Osviežujúci thajský šalát, zvyčajne vyrobený z mletého mäsa. Jeho pikantná, svetlá a osviežujúca, no zároveň korenistá a plná chuť je ideálna na horúce letné dni. Ingrediencie 5 vetvičiek koriandra   3 PL rybacej omáčky  1 cibuľa  1/4 ČL mletej sušenej čili papričky  220 g mletého bravčového mäsa  1-2 limetky  1/4 na tenké plátky nakrájanej…

...

Read More

Pikantný thajský papájový šalát – overený recept

Klasický, chrumkavý, kyslo-slano-sladký zelený papájový šalát. Ingrediencie 1 malá zelená, nezrelá papája   1 stredný strúčik cesnaku  1 malá červená čili paprička  2 PL rybacej omáčky   2 PL rastlinného oleja  3 PL čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy  2 PL hnedého cukru  5 veľkých zelených fazúľ  1 šálka cherry paradajok  2 šálky fazuľových klíčkov  1/4 šálky…

...

Read More

Thajská kuracia kokosová polievka Tom Kha Gai – originálny recept

V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu, thajské čili, koriander (alebo kôpor ), slamené huby, kuracie mäso, rybaciu omáčku a limetkovú šťavu. Niekedy sa pridávajú vyprážané chilli papričky. Ingrediencie 1 PL kokosového oleja  ½ jednej cibule  2 strúčiky cesnaku   ½…

...

Read More

Pikantná krevetová polievka – originálny recept na thajskú polievku Tom Yum Goong

Tom Yum Goong je druh horúcej a kyslej polievky, ktorá pochádza z Thajska. Zvyčajne obsahuje krevety. základnými ingredienciami používanými na varenie tejto polievky sú citrónová tráva, lístky galangalu a limetky kaffir spolu s chilli, paradajkami, koriandrom a rybou omáčkou. Ingrediencie 350 g kreviet   2 a 1/2 šálky krevetového vývaru, kuracieho vývaru alebo vody …

...

Read More