Značka: Ryža basmati

Kedgeree – rýchly anglický recept na údenú tresku s ryžou a vajíčkom

Kedgeree je jedlo pozostávajúce z varenej ryby, varenej ryže, petržlenu, vajca na tvrdo, kari, masla alebo smotany. Vzniklo medzi britskými koloniálnymi obyvateľmi v Indii, a preto sa do Spojeného kráľovstva dostalo ako obľúbené anglické raňajky vo viktoriánskych časoch, ktoré boli súčasťou vtedy módnej anglo-indickej kuchyne. Ingrediencie 475g filé z údenej tresky  2 bobkové…

...

Read More

Krémové kari z červenej repy – originálny indický recept

Cvikla je všestranná a neuveriteľne populárna zelenina. Ak ste ešte neochutnali cviklu v kari, určite vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a zdravý recept. Ingrediencie 1 PL rastlinného oleja  2 cibule  2 ČL žlté horčičné semienka  3 PL madrasovej kari pasty  1 kg ošúpanej cvikly  1 zelená paprika  400 g nakrájaných paradajok v plechovke  3 PL…

...

Read More

Kuracia Tikka Masala – originálny recept

Kuracie tikka masala je jedlo pozostávajúce z pečených marinovaných kuracích kúskov v korenenej omáčke, ktorá je zvyčajne krémová a oranžovej farby. Jedlo spopularizovali kuchári z Indie žijúci vo Veľkej Británii a ponúkajú ho reštaurácie po celom svete. Ingrediencie Na marinádu 1 šálka bieleho jogurtu  Šťava z ½ citróna  3 strúčiky cesnaku  1 PL…

...

Read More

Kura na indický spôsob – overený recept na Mughlai Chicken

Mughlai Chicken je severoindický recept na výborné kura s krémovou tmavohnedou cibuľovou omáčkou, ktorá vás prinúti oblizovať tanier. Ingrediencie 4 struky kardamónu  10 strúčikov cesnaku  6 celých klinčekov  4 a 1/2 ČL čerstvého zázvoru  1 PL neblanšírovaných mandlí  1 PL solené kešu oriešky  1 ČL mletej škorice  6 malých červených cibúľ  4 papričky…

...

Read More