Kedgeree je jedlo pozostávajúce z varenej ryby, varenej ryže, petržlenu, vajca na tvrdo, kari, masla alebo smotany. Vzniklo medzi britskými koloniálnymi obyvateľmi v Indii, a preto sa do Spojeného kráľovstva dostalo ako obľúbené anglické raňajky vo viktoriánskych časoch, ktoré boli súčasťou vtedy módnej anglo-indickej kuchyne. Ingrediencie 475g filé z údenej tresky 2 bobkové…
Značka: Ryža basmati
Krémové kari z červenej repy – originálny indický recept
Cvikla je všestranná a neuveriteľne populárna zelenina. Ak ste ešte neochutnali cviklu v kari, určite vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a zdravý recept. Ingrediencie 1 PL rastlinného oleja 2 cibule 2 ČL žlté horčičné semienka 3 PL madrasovej kari pasty 1 kg ošúpanej cvikly 1 zelená paprika 400 g nakrájaných paradajok v plechovke 3 PL…
Kuracia Tikka Masala – originálny recept
Kuracie tikka masala je jedlo pozostávajúce z pečených marinovaných kuracích kúskov v korenenej omáčke, ktorá je zvyčajne krémová a oranžovej farby. Jedlo spopularizovali kuchári z Indie žijúci vo Veľkej Británii a ponúkajú ho reštaurácie po celom svete. Ingrediencie Na marinádu 1 šálka bieleho jogurtu Šťava z ½ citróna 3 strúčiky cesnaku 1 PL…
Kura na indický spôsob – overený recept na Mughlai Chicken
Mughlai Chicken je severoindický recept na výborné kura s krémovou tmavohnedou cibuľovou omáčkou, ktorá vás prinúti oblizovať tanier. Ingrediencie 4 struky kardamónu 10 strúčikov cesnaku 6 celých klinčekov 4 a 1/2 ČL čerstvého zázvoru 1 PL neblanšírovaných mandlí 1 PL solené kešu oriešky 1 ČL mletej škorice 6 malých červených cibúľ 4 papričky…