Ryža je obľúbený a výživný obilný druh, ktorý sa využíva po celom svete. Existuje mnoho druhov ryže, z ktorých každý má odlišné nutričné vlastnosti a chuťové charakteristiky. Ryža je bohatá na sacharidy, vlákninu a niektoré minerály, ako sú draslík a fosfor. Je to skvelý zdroj energie a pomáha s trávením, zároveň je vhodná pre osoby s celiakiou alebo gluténovou intoleranciou, pretože je bezlepková. Ryža sa používa ako príloha k mnohým teplým jedlám, ale tiež ako základ pre rôzne pokrmy, ako sú napríklad sushi, ryžové polievky, ryžové kaše alebo ryžové nátierky. Ryža je obľúbeným prvkom v mnohých kuchyniach a jej využitie je skutočne neobmedzené.
Rizoto s medvedím cesnakom je skvelou kombináciou zeleninového rizota a aromatického divého cesnaku. Medvedí cesnak, ktorý sa niekedy nazýva aj…
Skvelý taliansky recept na tekvicové rizoto, ktoré milujú hlavne deti. Vychutnajte si lahodnú chuť maslovej tekvice, ktorú dopĺňa cesnak, jarná…
Upečte si dokonalú tekvicu s chutnou plnkou z ryže, feniklu, jablka, semiačok granátového jablka a pekanových orechov. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingrediencie…
Chickpea & Potato Curry je vegánske kari, ktoré sa zvyčajne podáva s ryžou. S týmto jednoduchým receptom dokážete toto chutné…
Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí na svete, a predsa jedným z najjednoduchších. Kuracie mäso je neuveriteľne jemné a…
Maďarská plnená kapusta je typickým maďarským jedlom, z ktorého má každý svoj osvedčený recept a každý ho pripravuje trochu inak.…
Tento tradičný pokrm je pripravovaný a podávaný takmer v každej domácnosti v Grécku na Bielu sobotu, zatiaľ čo hlavným veľkonočným…
Výborné mexické jedlo, ktoré sa do súčasnej podoby formovalo v kalifornskej kuchyni. Burritos sa pripravuje z múčnej tortily a rôznych…