Značka: Ryža

Jednoduché tekvicové rizoto s parmezánom – overený recept

Skvelý taliansky recept na tekvicové rizoto, ktoré milujú hlavne deti. Vychutnajte si lahodnú chuť maslovej tekvice, ktorú dopĺňa cesnak, jarná cibuľka a parmezán. Ingrediencie 1 maslová tekvica   1 PL olivového oleja plus navyše na pokvapkanie tekvice  2 strúčiky cesnaku  8 jarných cibuliek  25 g masla  200 g ryže na rizoto  2 ČL mletého…

...

Read More

Plnená zapekaná tekvica bez mäsa – originálny recept

Upečte si dokonalú tekvicu s chutnou plnkou z ryže, feniklu, jablka, semiačok granátového jablka a pekanových orechov. Ingrediencie Cca 1 kg tekvice  4 PL olivového oleja  100 g ryže  1 fenikel  1 jablko  1 citrón, kôru a šťavu  1 PL semienok feniklu  ½ ČL chilli vločiek  2 strúčiky cesnaku  30 g pekanových orechov …

...

Read More

Cícerovo-zemiakové kari – pravý indický recept

Chickpea & Potato Curry je vegánske kari, ktoré sa zvyčajne podáva s ryžou. S týmto jednoduchým receptom dokážete toto chutné jedlo pripraviť za menej ako 30 minút. Ingrediencie 1 PL repkového oleja  1 stredná cibuľa  2 strúčiky cesnaku  2 ČL mletého čerstvého zázvoru  2 ČL lyžičky mletého koriandra  1 ČL garam masala  1…

...

Read More

Recept na indické butter chicken – lahodné maslové kura s chlebom Naan

Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí na svete, a predsa jedným z najjednoduchších. Kuracie mäso je neuveriteľne jemné a omáčka taká lahodná, že ju budete chcieť jesť navždy. Ingrediencie 2 PL masla  1 stredná cibuľa  4 strúčiky cesnaku  2 ČL garam masala  2 ČL červeného kari  1/2 ČL čili prášku  1 ČL…

...

Read More

Maďarská plnená kapusta – originálny recept

Plnená kapusta je typickým jedlom, z ktorého má každý svoj osvedčený recept a každý ho pripravuje trochu inak. existuje veľa verzií a všetky sú dobré. Vyskúšajte si s nami práve tento. Ingrediencie 1/4 šálky ryže 500 g mletého bravčového mäsa  250 g mletého hovädzieho mäsa  2 strúčiky cesnaku  2 stredné cibule  1 veľké…

...

Read More

Magiritsa – tradičný recept na grécku veľkonočnú polievku s jahňacích drobov

Tento tradičný pokrm je pripravovaný a podávaný takmer v každej domácnosti v Grécku na Bielu sobotu, zatiaľ čo hlavným veľkonočným jedlom podávaným na Veľkonočnú nedeľu je pečené jahňacinka. Autentická receptúra ​​magiritsa je navrhnutá tak, aby zužitkovala zvyšné časti jahňacieho mäsa, aby nič nevyšlo nazmar. Ingrediencie 1 kg jahňacích drobov (srdce, pečeň, pľúca a…

...

Read More

Burritos plnené mletým hovädzím mäsom priamo z Mexika, jednoduchý a rýchly recept

Výborné mexické jedlo, ktoré sa do súčasnej podoby formovalo v kalifornskej kuchyni. Burritos sa pripravuje z múčnej tortily a rôznych prísad, ktoré môžu byť aj pikantné. Najčastejšou náplňou Burrita je hovädzie, kuracie alebo bravčové mäso. Môže tiež podľa chuti obsahovať ryžu, varenú fazuľu, zeleninu, syr a koreniny. Ingrediencie 1 čajová lyžička sušenej cibule…

...

Read More