Mäkké a nadýchané gnocchi zo sladkých zemiakov a podávané s lahodnou hnedou maslovou omáčkou sú pôsobivým jedlom, ktoré vás určite očarí. Navyše je úplne jednoduché na prípravu. Ingrediencie 450 g batatov 1 PL čerstvého tymiánu ⅓ hrnčeka strúhaného parmezánu ¼ ČL bieleho korenia 1 hrnček scedenej ricotty 1 žĺtok 300 g hladkej múky …
Značka: Šalvia
Pečená klobása so zemiakovou kašou – overený anglický recept na Bangers And Mash
Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou. Toto jedlo, aj keď je varené doma, možno považovať za príklad krčmového jedla, čo znamená, že je relatívne rýchle a je ľahké ho pripraviť vo veľkých množstvách. Ingrediencie 8 vysoko kvalitných bravčových klobás …
Talianska ribollita – recept na chutnú toskánsku fazuľovo-kapustovú polievku
Ako väčšina toskánskej kuchyne, aj polievka ribollita má roľnícky pôvod. Pôvodne sa vyrábalo prihrievaním zvyškov minestrone alebo zeleninovej polievky z predchádzajúceho dňa so starým chlebom. Ingrediencie 2 šálky fazule 4 šálky vody 1 l kuracieho vývaru 5 strúčikov cesnaku 4 lístky šalvie 2 bobkové listy 1 lyžička soli ½ šálky olivového oleja 2…