Značka: Šalvia

Batatové gnocchi – FIT recept na sladko

Mäkké a nadýchané gnocchi zo sladkých zemiakov a podávané s lahodnou hnedou maslovou omáčkou sú pôsobivým jedlom, ktoré vás určite očarí. Navyše je úplne jednoduché na prípravu. Ingrediencie 450 g batatov  1 PL čerstvého tymiánu  ⅓ hrnčeka strúhaného parmezánu  ¼ ČL bieleho korenia  1 hrnček scedenej ricotty  1 žĺtok  300 g hladkej múky  …

...

Read More

Pečená klobása so zemiakovou kašou – overený anglický recept na Bangers And Mash

Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou. Toto jedlo, aj keď je varené doma, možno považovať za príklad krčmového jedla, čo znamená, že je relatívne rýchle a je ľahké ho pripraviť vo veľkých množstvách. Ingrediencie 8 vysoko kvalitných bravčových klobás  …

...

Read More

Talianska ribollita – recept na chutnú toskánsku fazuľovo-kapustovú polievku

Ako väčšina toskánskej kuchyne, aj polievka ribollita má roľnícky pôvod. Pôvodne sa vyrábalo prihrievaním zvyškov minestrone alebo zeleninovej polievky z predchádzajúceho dňa so starým chlebom. Ingrediencie 2 šálky fazule  4 šálky vody  1 l kuracieho vývaru  5 strúčikov cesnaku  4 lístky šalvie  2 bobkové listy  1 lyžička soli  ½ šálky olivového oleja  2…

...

Read More