Semienka čiernej horčice sú malé, tmavé semienka získavané z rastliny Brassica nigra. Sú považované za jedno z najstarších korenia na svete, s používaním, ktoré siaha až do staroveku. Semienka čiernej horčice majú intenzívnu, pikantnú chuť s jemnou horčicovou arómou. Sú významnou súčasťou mnohých kuchýň po celom svete, najmä v ázijskej, indická, africkej a európskej kuchyni. Sú používané na dochutenie omáčok, marinád, dresingov, klobás a iných mäsitéch jedál. Semienka čiernej horčice sa môžu tiež používať na výrobu horčice. Keď sú namočené vo vode alebo octe, uvoľňujú enzymy, ktoré menia ich chuť a vytvárajú horčicu. Semienka čiernej horčice sú bohaté na živiny, vrátane vlákniny, bielkovín a zdravých tukov. Ich pikantná chuť a textúra ich robia vynikajúcim doplnkom mnohých jedál, dodávajúcim im zaujímavú chuťovú dimenziu.