Šľahačková smotana je mliečny produkt s krémovou chuťou a bohatou konzistenciou. Vyrába sa separáciou smotany z mlieka, ktorá sa potom šľahá a spracúva do hotového výrobku. Šľahačková smotana sa používa ako ingrediencia v mnohých dezertoch a cukrárskych výrobkoch, ako sú napríklad torty, koláče, zákusky, zmrzlina a ovocné šaláty. Je tiež obľúbenou prísadou do kávy a čaju, kde dodáva bohatosť a sladkosť. Šľahačková smotana má vysoký obsah tuku, preto sa v modernej kuchyni často nahradzuje ľahšou a zdravšou alternatívou, ako je napríklad krémový syr alebo kokosové mlieko. Aj napriek tomu si šľahačková smotana zachováva svoje miesto v mnohých tradičných a obľúbených receptoch.
Vychutnajte si tieto výborné florentínky, ktoré sú zdobené kandizovaným ovocím. Originálny vianočný recept, ktorým potešíte každého maškrtníka. Ingrediencie na florentínky Postup prípravy florentíniek Ďalšie inšpirácie… Čítať viac »Najlepšie florentínky, originálny recept
Spotted Dick je typický britský recept, ktorý predstavuje všetko to, čo je chutné na tradičnom anglickom varení. Jemný dusený puding posiaty šťavnatými ríbezľami je poliaty… Čítať viac »Spotted Dick, originálny anglický recept
Tento tradičný maďarský dezert, známy ako šomloi halušky, zaručene poteší vaše chuťové poháriky. Recept sa skladá z vrstiev nadýchaných piskót, bohatej čokoládovej omáčky, vlažného vanilkového… Čítať viac »Pravé maďarské šomloi halušky, kompletný recept