Vyskúšajte tento výborný recept na pečeného zajaca na víne a cesnaku, ktorý je ideálny na prípravu nedeľného obeda. Táto chutná delikatesa bude mať určite obrovský úspech. Ingrediencie Postup prípravy
Značka: Slanina
Slaninový džem – Bacon Jam recept
Príprava lahodného džemu nie vždy zahŕňa varenie sezónneho ovocia. Niekedy sa príprava môže začínať aj karamelizáciou cibule a šalotky v slaninovom tuku, javorovom sirupe a hnedom cukre. Vznikne tak neuveriteľne výborný slaninový džem, na ktorom si určite pochutnáte. Ingrediencie Postup prípravy
Brokolicový šalát so syrom – fitness recept
Tento recept na krémový a lahodný brokolicový šalát obsahuje chrumkavú slaninu, čedar, cibuľu, opekané tekvicové semienka a dresing, ktorý si zamilujete. Ingrediencie 1/2 hrnčeka majonézy 1/4 hrnčeka kyslej smotany 2 PL jablčného octu 1 PL medu štipka soli 1 kg brokolice 7 plátkov slaniny 1 hrnček čedaru 1 hrnček opečených tekvicových semienok 1/2…
Plnené avokádové lodičky – originálny recept
Plnené avokádo je veľmi obľúbeným jedlom. Jeho krémová textúra sa dokonale spája s vajíčkom a chrumkavou slaninou. Jedlo je vhodné na raňajky alebo si ho tiež môžete dať na desiatu. Ingrediencie 2 zrelé avokáda 4 veľké vajcia soľ mleté čierne korenie 3 plátky slaniny Čerstvo nasekaná pažítka, na ozdobu Postup prípravy Predhrejeme si…
Tekvicové špagety Carbonara – zdravý recept
Tekvicové špagety sú rýchle a jednoduché jedlo, na ktorom si určite pochutíte. Dokonalá kombinácia slaniny a tekvice Vás prekvapí svojou jemnou chuťou, ktorú môžete ešte viac vylepšiť parmezánom. Ingrediencie 130 g tekvicové pyré 70 g nastrúhaného parmezánu plus na servírovanie 3 žĺtky mleté čierne korenie soľ 450 g špagiet 6 hrubých plátkov slaniny …
Najlepší Granadír alebo granatiersky pochod – originálny slovenský recept
Recept na chutný granadír alebo granatiersky pochod koluje v kuchárskych knihách na Slovensku už vyše 100 rokov. Recepty sa po generácie zmenili a aj dnes môžete nájsť mnohé rozdiely podľa regiónu, ale aj podľa chuti gazdinky, ktorá toto jedlo pripravuje. Granadír sa vo väčšine prípadov podáva s kyslou uhorkou, ktorá tomuto jedlu dodá…
Babičkine bryndzové pirohy – najlepší recept
Bryndzové pirohy sú popri bryndzových haluškách veľmi obľúbeným jedlom na Slovensku. Tradičná slovenská kuchyňa ponúka naozaj bohatý výber jedál a bryndzové pirohy paria k jedným z nich. Toto lahodné a zdravé jedlo je pýchou slovenských pastierov a tiež súčasťou národného dedičstva. Ingrediencie Na cesto 500g polohrubej múky 1 vajce Soľ Vlažná voda Plnka…
Klasický demikát – recept na bryndzovú polievku
Demikát je bryndzová polievka, ktorá sa vyrába z bryndze, vajca, sladkej smotany a dochucuje sa soľou a prípadne aj červenou paprikou, petržlenom, pažitkou, strúhaným syrom alebo opečenou slaninou. Ingrediencie 1 PL bravčovej masti 50 g slaniny 1 väčšia cibuľa alebo 2 menšie 3 väčšie zemiaky 1 ČL sladká mletá červená paprika 1,5 l…
Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept
Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…
Najlepšie lasagne – jednoduchý a výborný taliansky recept
Lasagne vznikli v stredoveku v Taliansku a vyznačujú sa tým, že majú podobu širokých cestovinových rezancov. Lasagne sa obvykle plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Ingrediencie Na bolonskú omáčku 4 plátky slaniny 2 stredne veľké cibule 2 strúčiky cesnaku 2 mrkvy 2 stonky zeleru Olivový olej 500 g mleté jahňacie mäso 2 plechovky drvených paradajok …