Značka: Slanina

Pečený zajac na víne a cesnaku – chutný recept

Vyskúšajte tento výborný recept na pečeného zajaca na víne a cesnaku, ktorý je ideálny na prípravu nedeľného obeda. Táto chutná delikatesa bude mať určite obrovský úspech. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Slaninový džem – Bacon Jam recept

Príprava lahodného džemu nie vždy zahŕňa varenie sezónneho ovocia. Niekedy sa príprava môže začínať aj karamelizáciou cibule a šalotky v slaninovom tuku, javorovom sirupe a hnedom cukre. Vznikne tak neuveriteľne výborný slaninový džem, na ktorom si určite pochutnáte. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Brokolicový šalát so syrom – fitness recept

Tento recept na krémový a lahodný brokolicový šalát obsahuje chrumkavú slaninu, čedar, cibuľu, opekané tekvicové semienka a dresing, ktorý si zamilujete. Ingrediencie 1/2 hrnčeka majonézy  1/4 hrnčeka kyslej smotany  2 PL jablčného octu  1 PL medu  štipka soli  1 kg brokolice  7 plátkov slaniny  1 hrnček čedaru  1 hrnček opečených tekvicových semienok  1/2…

Read More

Plnené avokádové lodičky – originálny recept

Plnené avokádo je veľmi obľúbeným jedlom. Jeho krémová textúra sa dokonale spája s vajíčkom a chrumkavou slaninou. Jedlo je vhodné na raňajky alebo si ho tiež môžete dať na desiatu. Ingrediencie 2 zrelé avokáda  4 veľké vajcia  soľ  mleté ​​čierne korenie  3 plátky slaniny  Čerstvo nasekaná pažítka, na ozdobu  Postup prípravy Predhrejeme si…

Read More

Tekvicové špagety Carbonara – zdravý recept

Tekvicové špagety sú rýchle a jednoduché jedlo, na ktorom si určite pochutíte. Dokonalá kombinácia slaniny a tekvice Vás prekvapí svojou jemnou chuťou, ktorú môžete ešte viac vylepšiť parmezánom. Ingrediencie 130 g tekvicové pyré  70 g nastrúhaného parmezánu plus na servírovanie  3 žĺtky  mleté ​​čierne korenie  soľ  450 g špagiet  6 hrubých plátkov slaniny …

Read More

Najlepší Granadír alebo granatiersky pochod – originálny slovenský recept

Recept na chutný granadír alebo granatiersky pochod koluje v kuchárskych knihách na Slovensku už vyše 100 rokov. Recepty sa po generácie zmenili a aj dnes môžete nájsť mnohé rozdiely podľa regiónu, ale aj podľa chuti gazdinky, ktorá toto jedlo pripravuje. Granadír sa vo väčšine prípadov podáva s kyslou uhorkou, ktorá tomuto jedlu dodá…

Read More

Babičkine bryndzové pirohy – najlepší recept

Bryndzové pirohy sú popri bryndzových haluškách veľmi obľúbeným jedlom na Slovensku. Tradičná slovenská kuchyňa ponúka naozaj bohatý výber jedál a bryndzové pirohy paria k jedným z nich. Toto lahodné a zdravé jedlo je pýchou slovenských pastierov a tiež súčasťou národného dedičstva. Ingrediencie Na cesto  500g polohrubej múky  1 vajce  Soľ  Vlažná voda  Plnka…

Read More

Klasický demikát – recept na bryndzovú polievku

Demikát je bryndzová polievka, ktorá sa vyrába z bryndze, vajca, sladkej smotany a dochucuje sa soľou a prípadne aj červenou paprikou, petržlenom, pažitkou, strúhaným syrom alebo opečenou slaninou. Ingrediencie 1 PL bravčovej masti  50 g slaniny  1 väčšia cibuľa alebo 2 menšie  3 väčšie zemiaky  1 ČL sladká mletá červená paprika  1,5 l…

Read More

Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept

Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…

Read More

Najlepšie lasagne – jednoduchý a výborný taliansky recept

Lasagne vznikli v stredoveku v Taliansku a vyznačujú sa tým, že majú podobu širokých cestovinových rezancov. Lasagne sa obvykle plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Ingrediencie Na bolonskú omáčku 4 plátky slaniny  2 stredne veľké cibule  2 strúčiky cesnaku  2 mrkvy  2 stonky zeleru  Olivový olej  500 g mleté jahňacie mäso   2 plechovky drvených paradajok …

Read More

Svetové recepty ✅