Špenát je zelená listová zelenina, ktorá je obľúbená pre svoje výživové hodnoty a chuťové vlastnosti. Je hojne dostupný a využíva sa v mnohých kuchyniach po celom svete. Špenát obsahuje vysoké množstvo vitamínov a minerálov, vrátane vitamínu A, vitamínu C, vitamínu K, železa, vápnika a draslíka. Taktiež je bohatý na vlákninu a obsahuje antioxidanty, ktoré prispievajú k dobrému zdraviu. Jednou z výhod špenátu je jeho nízky obsah kalórií, čo ho robí vhodným pre tých, ktorí sledujú svoju hmotnosť. Taktiež obsahuje luteín a zeaxantín, ktoré sú prospešné pre zrak.
Špenátový chlieb je zdravá a chutná alternatíva k bežnému bielemu alebo celozrnnému chlebu. Tento chlieb sa vyrába pridaním špenátu do cesta a obsahuje množstvo vitamínov… Čítať viac »Špenátový chlieb, zdravý recept
Vyskúšajte recept na bohaté a krémové toskánske maslové huby s jemným nadýchom cherry paradajok. Ingrediencie na toskánske maslové huby Postup prípravy toskánskych maslových húb Ďalšie… Čítať viac »Toskánske maslové huby, výborný recept
Tieto pečené tekvicovo-špenátové lasagne sú naozaj fantastické. Ochutnajte výbornú vegetariánsku klasiku. Ingrediencie na tekvicovo-špenátové lasagne Na paradajkovú omáčku Na bešamelovú omáčku Postup prípravy tekvicovo-špenátových lasagní… Čítať viac »Talianske tekvicovo-špenátové lasagne, originálny recept