Preskočiť na obsah

Strúhaný parmezán

Strúhaný parmezán je syr s intenzívnou chuťou a slanou arómou, ktorý sa používa ako chuťové dochucovadlo v mnohých receptoch. Parmezán je tvrdý syr vyrobený z nehomogenizovaného kravského mlieka a zreje po dobu minimálneho mesiaca až do niekoľkých rokov. Na strúhanie sa používa čerstvý syr, ktorý sa musí uchovávať v chladničke a pred použitím sa zvykne nastrúhať na jemno. Strúhaný parmezán sa používa v šalátoch, cestovinách, polievkach a mnohých ďalších receptoch.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Špagety so syrovou omáčkou a korením - originálny recept na Cacio e Pepe

Špagety so syrovou omáčkou a korením, originálny recept na Cacio e Pepe

Vyskúšajte chutné cestoviny Cacio e Pepe, ktorých názov v preklade znamená syr a korenie. Tieto dve ingrediencie sa zvyčajne považujú len za malé ingrediencie do… Čítať viac »Špagety so syrovou omáčkou a korením, originálny recept na Cacio e Pepe

Cuketové špagety s maslom a parmezánom - FIT recept

Cuketové špagety s maslom a parmezánom, FIT recept

Tento jednoduchý recept na cuketové špagety je taký výborný, že budete mať pocit, ako by ste jedli skutočné špagety. Dokonalú chuť cuketových špagiet zabezpečíte pridaním… Čítať viac »Cuketové špagety s maslom a parmezánom, FIT recept