Sušený rozmarín je aromatická bylina, ktorá sa získava zo sušených lístkov rozmarínu (Rosmarinus officinalis). Táto bylina je známa svojou intenzívnou vôňou a chuťou, ktorá pripomína citrusy a borovicu. Sušenie rozmarínu je spôsob, ako zachovať jeho chuť a vôňu pre dlhšiu dobu a umožňuje jeho využitie v rôznych kuchynských receptoch. Sušený rozmarín je široko využívaný v kuchyni ako korenina na dochutenie jedál. Pridáva výraznú a aromatickú chuť do mnohých pokrmov, najmä k jedlám z mäsa, zeleniny, ryby a pečiva. Používa sa napríklad pri príprave pečeného kurčaťa, pečenej zeleniny, zemiakov, omáčok, polievok a marinád. Sušený rozmarín je tiež obľúbený v talianskej kuchyni, kde sa používa pri príprave rôznych omáčok, cestovín a pizza.