Syr gorgonzola je typický taliansky syr s pliesňovou kôrou, ktorý je známy svojou výraznou chuťou a vôňou. Je vyrobený z pasterizovaného kravského mlieka a následne kultivovaný s penicilínovými plesňami, ktoré mu dodávajú charakteristickú modrú mramorovanú štruktúru. Gorgonzola sa vyrába vo dvoch variantoch – gorgonzola dolce, ktorá je jemnejšia a krémová, a gorgonzola piccante, ktorá je intenzívnejšia a pikantnejšia. Syr má krémovú textúru a výraznú chuť, ktorá sa pohybuje od mierne sladkej po pikantnú so silným zázvorovým a orechovým nádychom. Gorgonzola je vynikajúcim doplnkom k mnohým pokrmom, ako je napríklad šalát, pasta, pizza, sendviče či hovädzie mäso. Jeho výrazná chuť dodáva jedlám zaujímavý charakter a spája sa s ďalšími ingredienciami, čím vytvára harmonické kombinácie chutí.
V tomto rýchlom recepte si ukážeme ako vyrobiť dresing z Gorgonzoly. Jednoduchý, extra krémový a plný chuti, ideálny do šalátov alebo ako dip. Ingrediencie na… Čítať viac »Krémový gorgonzola dresing, rýchly recept