Tekvica je druh zeleniny, ktorá je bohatá na vitamíny, minerály a antioxidanty. Je často používaná v receptoch na sladké aj slané jedlá, vrátane polievok, koláčov, pudingov a chlebov. Tekvica môže byť konzumovaná surová alebo uvarená, a existuje mnoho odrôd, ktoré sa líšia veľkosťou, farbou a chuťou. Tekvica obsahuje veľa vlákniny a má nízky obsah kalórií, čo z nej robí zdravú a výživnú prísadu do mnohých receptov. Okrem toho sa tekvica pripisuje aj rôznym zdravotným výhodám, ako je zlepšenie zraku, zdravia srdca a zlepšenie imunitného systému. Tekvica je vynikajúcou ingredienciou, ktorá môže pridať výnimočnú chuť a vzhľad do rôznych receptov.
Tekvicový džem je lahodnou pochúťkou, ktorá oslavuje chuť a vôňu jesene. Tento výnimočný produkt vytvára spojenie medzi sezónnymi tekvicami a sladkými pochutinami, čo ho robí… Čítať viac »Tekvicový džem so škoricou, overený recept
Ratatouille nie je len názov obľúbeného animovaného filmu o myši, ktorá varí. Vo Francúzskej kuchyni predstavuje zeleninové ratatouille oveľa viac – ide o tradičný zeleninový… Čítať viac »Jednoduchý recept na zeleninové Ratatouille
Vyskúšajte chutný recept na zdravé tekvicové lievance. Tekvica je vynikajúcim spoločníkom v kuchyni a tieto lievance sú skvelé ako sladká večera, alebo dezert na nedeľu… Čítať viac »Zdravé tekvicové lievance, originálny recept
Tekvicový hummus je ideálnym a zdravým receptom na jeseň a jeho príprava vám zaberie len 10 minút. Tento vegánsky tekvicový hummus je veľmi bohatý a… Čítať viac »Tekvicový hummus, originálny recept