Reklama

Tuzemský um

Tuzemský um je druh rumu vyrábaný v Českej republike a na Slovensku z melasy, ktorá sa získava z cukrovej trstiny alebo cukrovej repy. Má charakteristickú sladkú chuť a arómu s nádychom korení. Obsahuje asi 38 až 45 percent alkoholu. Používa sa ako prísada do rôznych nápojov a kokteilov, ako aj do dezertov a jedál.

Slávnostné punčové rezy – najlepší recept

Punčové rezy sú veľmi obľúbeným dezertom, ktorý je ideálny na vianočné aj veľkonočné sviatky. Nenechajte sa odradiť zoznamom ingrediencií a…

6 decembra, 2022

Švédsky chlieb s kandizovaným ovocím – originálny recept

Príjemná vôňa čerstvo upečeného chleba je úžasná práve počas sviatočného obdobia. Vyskúšajte recept na tento výborný švédsky chlieb s kandizovaným…

30 novembra, 2022

Gaštanové linecké koláčiky – vianočný recept

Vyskúšajte tieto úžasné linecké koláčiky, ktorých súčasťou je chutné gaštanové pyré. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingreciencie 300 g hladkej múky  130 g…

29 novembra, 2022

Pravý štedrák – tradičný vianočný recept

Štedráku sa hovorí aj slovenský národný koláč. Pripravuje sa počas vianočných sviatkov a obsahuje dokopy štyri druhy náplní, ktoré vytvárajú…

26 novembra, 2022
Reklama