Tuzemský um je druh rumu vyrábaný v Českej republike a na Slovensku z melasy, ktorá sa získava z cukrovej trstiny alebo cukrovej repy. Má charakteristickú sladkú chuť a arómu s nádychom korení. Obsahuje asi 38 až 45 percent alkoholu. Používa sa ako prísada do rôznych nápojov a kokteilov, ako aj do dezertov a jedál.
Punčové rezy sú veľmi obľúbeným dezertom, ktorý je ideálny na vianočné aj veľkonočné sviatky. Nenechajte sa odradiť zoznamom ingrediencií a…
Príjemná vôňa čerstvo upečeného chleba je úžasná práve počas sviatočného obdobia. Vyskúšajte recept na tento výborný švédsky chlieb s kandizovaným…
Vyskúšajte tieto úžasné linecké koláčiky, ktorých súčasťou je chutné gaštanové pyré. [sc name="reklama_1"][/sc] Ingreciencie 300 g hladkej múky 130 g…
Štedráku sa hovorí aj slovenský národný koláč. Pripravuje sa počas vianočných sviatkov a obsahuje dokopy štyri druhy náplní, ktoré vytvárajú…