Tvaroh, známy aj ako cottage cheese alebo curd cheese, je mliečny výrobok vyrábaný z kyslého mlieka. Je populárnou ingredienciou v mnohých kuchyniach po celom svete a má široké využitie vo varení. Tvaroh sa vyrába procesom kysnutia mlieka.
V kuchyni sa tvaroh používa na prípravu mnohých jedál. Môže sa konzumovať samotný ako zdravá a výživná pochúťka. Tvaroh sa tiež používa na prípravu dezertov, koláčov, nákypov, nátierok, tvarohových plniek a mnohých ďalších jedál. Jeho krémová a mierne kyslá chuť robí z tvarohu vynikajúcu zložku pre sladké aj slané recepty.
Bábovka s tvarohom a marhuľami je obľúbeným dezertom mnohých generácií. Jej mäkká, vláčna štruktúra a výrazná chuť sú častým spoločníkom rodinných osláv a popoludňajších čajov.… Čítať viac »Bábovka s tvarohom a marhuľami, najlepší recept
Vyskúšajte túto fantastickú jablkovú žemľovku s tvarohom, ktorej recept pozná niekoľko generácií. Žemľovku môžete pripraviť z pečiva, ktoré vám zostalo z predošlého dňa, chutných jabĺk… Čítať viac »Originálna tvarohová žemľovka, jednoduchý recept
Pomazánka z kozieho syra je jednou z nátierok, ktoré určite patria aspoň párkrát do roka na každý raňajkový stôl. Nielen, že si dokonale pochutíte, ale zároveň dostanete… Čítať viac »Nátierka z kozieho syra, originálny recept