Lovecké jedlo. Aj tak by sa dalo definovať kuracie Cacciatore, ktoré sa dá z taliančiny preložiť aj ako „Lovec“. Toto jedlo sa stalo populárnym počas renesancie v 14. storočí a využívalo sa na kŕmenie lovcov, ktorí boli dlho preč. Jedlo si pripravovali vďaka mäsu, hubám a bylinkám, ktoré nazbierali počas cesty. Ingrediencie Postup…
Značka: Tymián
Crostini s hubami – chutný recept
Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka. Ingrediencie Chlieb 3 PL olivového oleja 500 g húb 1 PL masla 1 Šalotka 1 strúčik cesnaku 2 PL vody Strúhaný syr ( napr. ementál alebo gouda) Tymián Soľ Čierne mleté korenie petržlenová vňať Postup prípravy Predhrejeme si rúru na 200 °C. Krajce…
Super cestovinový šalát – šťavnatý recept
Úžasné jedlo vhodné na piknik aj letnú večeru. Vychutnajte si bohatý zeleninový šalát s cestovinou, ktorý dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho v priebehu 30 minút. Ingrediencie 1 bal. špagety ( alebo iné cestoviny) 120 ml olivový olej 60 ml červený vínny ocot 65 g strúhaný parmezán 1 strúčik cesnaku Oregano tymián mletá červená…
Zapekané špagety s mletým mäsom a syrom – výborný recept
Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej vrstve syra navrchu. Ingrediencie Olej na vymazanie pekáča 200 g špagety 2 PL olivový olej 1 žltá cibuľa 2 strúčiky cesnaku 450 g mletého hovädzieho mäsa soľ mleté čierne korenie oregano tymián 1 plechovka…
Zdravé cuketové lasagne s mäsom – jednoduchý recept
Lasagne sú typické talianske cestoviny, ktoré sa spoja s ostatnými ingredienciami a potom sa pečú v rúre. Výsledné zapečené cestoviny sa nakrájajú na štvorcové porcie a hneď podávajú. Vychutnajte si toto originálne talianske jedlo s cuketou a vyskúšajte náš jednoduchý recept. Ingrediencie 1 kg cukety 1 cibuľa 1 – 2 strúčiky cesnaku 500…
Zapečená cuketa s parmezánom a tymianom – jednoduchý a chutný recept
Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou potešia každého maškrtníka. Ingrediencie 3 až 4 cukety Extra panenský olivový olej Parmezánovo-tymiánová zmes ½ hrnčeka strúhaného parmezánu 2 ČL čerstvého tymiánu 1 ČL sušeného oregana ½ ČL sladkej papriky ½ ČL čierneho…
Jemná francúzska paštéta z kačacej pečene – najlepší recept
Ak si nemôžete dovoliť drahú husaciu pečeň foie gras, vyskúšajte tento jednoduchý, ale elegantný recept na paštétu s použitím lacnejších kačacích pečienok. Ingrediencie 300 g kačacích pečení 1 šalotka alebo červená cibuľa 2 PL oleja ale najlepší je kačací tuk 2 strúčiky cesnaku 50 ml brandy 20 ml smotany na šľahanie 50 g…
Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa
Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka 2 PL olivového oleja 1 šálka nakrájanej žltej cibule 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa 2 ČL sušeného petržlenu 1 ČL sušeného rozmarínu 1…
Pečená klobása so zemiakovou kašou – overený anglický recept na Bangers And Mash
Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou. Toto jedlo, aj keď je varené doma, možno považovať za príklad krčmového jedla, čo znamená, že je relatívne rýchle a je ľahké ho pripraviť vo veľkých množstvách. Ingrediencie 8 vysoko kvalitných bravčových klobás …
Marinované grécke jahňacie kotlety s pečenými zemiakmi – recept na paidakia
Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a čerstvým mletým korením a na záver dochutíme citrónom a sušeným gréckym oreganom. Ingrediencie Na marinádu Na pečené zemiaky Postup prípravy