Tymián je aromatická rastlina, ktorá sa používa ako prísada do mnohých druhov jedál a receptov. Má charakteristickú silnú vôňu a chuť a obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok, ako sú napríklad antioxidanty, vitamíny a minerály. Tymián sa používa na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú napríklad mäsové jedlá, zeleninové jedlá, polievky a mnohé ďalšie. Jeho výhodou je, že má antiseptické vlastnosti a pomáha zlepšiť trávenie a imunitný systém. Tymián sa tiež používa ako prírodná alternatíva pre osviežovače vzduchu, dezinfekčné prostriedky a liečivé masti. Ak hľadáte jednoduchý spôsob, ako zlepšiť chuť a nutričnú hodnotu vašich jedál a pridať do nich novú a aromatickú chuť, tymián je pre vás skvelou voľbou.
Pečené kuracie stehná z jedného plechu sú skvelým a jednoduchým spôsobom, ako si vychutnať chrumkavú a šťavnatú kuracinu bez nutnosti…
Lovecké jedlo. Aj tak by sa dalo definovať kuracie Cacciatore, ktoré sa dá z taliančiny preložiť aj ako "Lovec". Toto…
Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka. Ingrediencie Chlieb 3 PL olivového oleja 500 g húb 1…
Úžasné jedlo vhodné na piknik aj letnú večeru. Vychutnajte si bohatý zeleninový šalát s cestovinou, ktorý dokážete pripraviť rýchlo a…
Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej…
Lasagne sú typické talianske cestoviny, ktoré sa spoja s ostatnými ingredienciami a potom sa pečú v rúre. Výsledné zapečené cestoviny…
Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou…
Ak si nemôžete dovoliť drahú husaciu pečeň foie gras, vyskúšajte tento jednoduchý, ale elegantný recept na paštétu s použitím lacnejších…
Shepherd's pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou…
Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou.…
Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a…
Gyros je jedlo gréckeho pôvodu vyrobené z mäsa a podávané zabalené alebo plnené v pita chlebe spolu s prísadami ako…