Reklama

Tymián

Tymián je aromatická rastlina, ktorá sa používa ako prísada do mnohých druhov jedál a receptov. Má charakteristickú silnú vôňu a chuť a obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok, ako sú napríklad antioxidanty, vitamíny a minerály. Tymián sa používa na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú napríklad mäsové jedlá, zeleninové jedlá, polievky a mnohé ďalšie. Jeho výhodou je, že má antiseptické vlastnosti a pomáha zlepšiť trávenie a imunitný systém. Tymián sa tiež používa ako prírodná alternatíva pre osviežovače vzduchu, dezinfekčné prostriedky a liečivé masti. Ak hľadáte jednoduchý spôsob, ako zlepšiť chuť a nutričnú hodnotu vašich jedál a pridať do nich novú a aromatickú chuť, tymián je pre vás skvelou voľbou.

Pečené kuracie stehná z jedného plechu – úžasný recept

Pečené kuracie stehná z jedného plechu sú skvelým a jednoduchým spôsobom, ako si vychutnať chrumkavú a šťavnatú kuracinu bez nutnosti…

9 apríla, 2023

Kuracie Cacciatore s hubami – pravý taliansky recept

Lovecké jedlo. Aj tak by sa dalo definovať kuracie Cacciatore, ktoré sa dá z taliančiny preložiť aj ako "Lovec". Toto…

11 novembra, 2022

Crostini s hubami – chutný recept

Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka. Ingrediencie Chlieb  3 PL olivového oleja  500 g húb  1…

14 októbra, 2022
Reklama

Super cestovinový šalát – šťavnatý recept

Úžasné jedlo vhodné na piknik aj letnú večeru. Vychutnajte si bohatý zeleninový šalát s cestovinou, ktorý dokážete pripraviť rýchlo a…

10 septembra, 2022

Zapekané špagety s mletým mäsom syrom – výborný recept

Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej…

9 septembra, 2022

Zdravé cuketové lasagne s mäsom – jednoduchý recept

Lasagne sú typické talianske cestoviny, ktoré sa spoja s ostatnými ingredienciami a potom sa pečú v rúre. Výsledné zapečené cestoviny…

11 augusta, 2022

Zapečená cuketa s parmezánom tymianom – jednoduchý a chutný recept

Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou…

9 augusta, 2022

Jemná francúzska paštéta z kačacej pečene – najlepší recept

Ak si nemôžete dovoliť drahú husaciu pečeň foie gras, vyskúšajte tento jednoduchý, ale elegantný recept na paštétu s použitím lacnejších…

2 augusta, 2022

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd's pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou…

20 júla, 2022
Reklama

Pečená klobása so zemiakovou kašou – overený anglický recept na Bangers And Mash

Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou.…

20 júla, 2022

Marinované grécke jahňacie kotlety s pečenými zemiakmi – recept na paidakia

Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a…

13 júla, 2022

Najlepší grécky gyros s bravčovou panenkou – pravý recept

Gyros je jedlo gréckeho pôvodu vyrobené z mäsa a podávané zabalené alebo plnené v pita chlebe spolu s prísadami ako…

13 júla, 2022