Značka: Tymián

Super cestovinový šalát – šťavnatý recept

Úžasné jedlo vhodné na piknik aj letnú večeru. Vychutnajte si bohatý zeleninový šalát s cestovinou, ktorý dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho v priebehu 30 minút. Ingrediencie 1 bal. špagety ( alebo iné cestoviny)  120 ml olivový olej  60 ml červený vínny ocot  65 g strúhaný parmezán  1 strúčik cesnaku  Oregano  tymián  mletá červená…

Read More

Zapekané špagety s mletým mäsom a syrom – výborný recept

Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej vrstve syra navrchu. Ingrediencie Olej na vymazanie pekáča  200 g špagety   2 PL olivový olej  1 žltá cibuľa  2 strúčiky cesnaku  450 g mletého hovädzieho mäsa  soľ  mleté ​​čierne korenie  oregano  tymián  1  plechovka…

Read More

Zdravé cuketové lasagne s mäsom – jednoduchý recept

Lasagne sú typické talianske cestoviny, ktoré sa spoja s ostatnými ingredienciami a potom sa pečú v rúre. Výsledné zapečené cestoviny sa nakrájajú na štvorcové porcie a hneď podávajú. Vychutnajte si toto originálne talianske jedlo s cuketou a vyskúšajte náš jednoduchý recept. Ingrediencie 1 kg cukety  1 cibuľa  1 – 2 strúčiky cesnaku  500…

Read More

Zapečená cuketa s parmezánom a tymianom – jednoduchý a chutný recept

Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou potešia každého maškrtníka. Ingrediencie 3 až 4 cukety   Extra panenský olivový olej   Parmezánovo-tymiánová zmes  ½ hrnčeka strúhaného parmezánu  2 ČL čerstvého tymiánu   1 ČL sušeného oregana  ½ ČL sladkej papriky   ½ ČL čierneho…

Read More

Jemná francúzska paštéta z kačacej pečene – najlepší recept

Ak si nemôžete dovoliť drahú husaciu pečeň foie gras, vyskúšajte tento jednoduchý, ale elegantný recept na paštétu s použitím lacnejších kačacích pečienok. Ingrediencie 300 g kačacích pečení  1 šalotka alebo červená cibuľa  2 PL oleja ale najlepší je kačací tuk   2 strúčiky cesnaku  50 ml brandy  20 ml smotany na šľahanie  50 g…

Read More

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka  2 PL olivového oleja  1 šálka nakrájanej žltej cibule  450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa  2 ČL sušeného petržlenu  1 ČL sušeného rozmarínu  1…

Read More

Pečená klobása so zemiakovou kašou – overený anglický recept na Bangers And Mash

Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou. Toto jedlo, aj keď je varené doma, možno považovať za príklad krčmového jedla, čo znamená, že je relatívne rýchle a je ľahké ho pripraviť vo veľkých množstvách. Ingrediencie 8 vysoko kvalitných bravčových klobás  …

Read More

Marinované grécke jahňacie kotlety s pečenými zemiakmi – recept na paidakia

Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a čerstvým mletým korením a na záver dochutíme citrónom a sušeným gréckym oreganom. Ingrediencie Na marinádu  8 jahňacích kotliet   1/3 šálky olivového oleja  1 strúčik cesnaku  1 a 1/2 PL horčice  1 PL nasekaného…

Read More

Najlepší grécky gyros s bravčovou panenkou – pravý recept

Gyros je jedlo gréckeho pôvodu vyrobené z mäsa a podávané zabalené alebo plnené v pita chlebe spolu s prísadami ako paradajka, cibuľa, hranolky a tzatziky. V Grécku sa bežne vyrába z bravčového alebo niekedy aj s kuracieho mäsa, zatiaľ čo v iných krajinách sa používa aj hovädzie a jahňacie. Ingrediencie 1 bravčová panenka …

Read More