Reklama

Uhorka

Uhorky sú druhom zeleniny patriacej do rodiny tekvicovitých rastlín. Sú to dlhé, oválne plody so zelenou až žltou kožou, ktoré sú bohaté na vodu a majú jemnú chuť. V kuchyni sa uhorky často používajú v čerstvom stave ako surovina do šalátov, sendvičov a iných studených jedál. Môžu sa však aj variť, pečiť alebo konzervovať. V receptoch sa často vyžaduje olúpanie a nakrájanie uhorky na tenké plátky.

Super cestovinový šalát – šťavnatý recept

Úžasné jedlo vhodné na piknik aj letnú večeru. Vychutnajte si bohatý zeleninový šalát s cestovinou, ktorý dokážete pripraviť rýchlo a…

10 septembra, 2022

Najlepší cestovinový šalát – originálny recept

Tento lahodný a jednoduchý taliansky cestovinový šalát je dokonalým jedlom na obed, večeru aj nedeľný poobedný piknik s rodinou. Jednoduchý…

22 augusta, 2022

Výborný, klasický originálny grécky šalát s feta syrom a lahodnými olivami

Grécky šalát je populárnou súčasťou gréckej kuchyne. Tento šalát sa pripravuje z hrubo nasekaných kusov paradajok, uhoriek, cibule, syru feta…

13 júla, 2022
Reklama

Pravé grécke tzatziky – dresing omáčka, najlepší recept s bielym jogurtom a uhorkou

Tzatziky je typ gréckeho dipu, ktorý sa podáva ako príloha k jedlu v Stredomorí a na Strednom východe Ide v…

13 júla, 2022