Vaječné bielko je číra a žĺtku oddelená časť vajíčka. Je bohaté na bielkoviny, vitamíny a minerály a má mnoho využití v kuchyni. Vaječné bielka sa používajú na prípravu mnohých slaných jedál, ako sú napríklad omelety alebo cestoviny carbonara. Vaječné bielka sa dajú ľahko šľahať na pevný sneh a môžu byť použité ako súčasť ďalších receptov, ako sú napríklad koláče alebo sušienky. Vaječné bielka sa tiež dajú použiť ako nízkotučná náhrada za iné zdroje bielkovín v jedálnom pláne. Vaječné bielka sú základom mnohých jedál a môžu byť použité na rôzne spôsoby, aby sa dosiahla unikátna chuťová kombinácia.
Wassail je tradičný sviatočný punč, ktorý sa podáva po stáročia hlavne v Anglicku. Je to upokojujúci nápoj, ktorý rodiny podávali koledníkom a iným návštevníkom počas… Čítať viac »Horúci nápoj Wassail, tradičný recept
Toto je najlepší recept na pistáciové crinkles sušienky s chrumkavým povrchom a výborný mäkučkým stredom. Ľahko sa pripravujú a stačiť vám bude len 5 ingrediencií.… Čítať viac »Pistáciové crinkles, originálny recept
Vyskúšajte tento recept na jednoduché kokosové koláčiky, ktoré určite nemôžu chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Koláčiky sú tiež ideálne na večerné maškrtenie. Ingrediencie na kokosové… Čítať viac »Jednoduché kokosové koláče, vianočný recept
Ak máte radi francúzske makrónky, určite sa vám budú páčiť aj tieto talianske sušienky amaretti. Sú voňavé, s jemným nádychom mandlí a úžasné mäkké. Ingrediencie… Čítať viac »Amaretti koláčiky, vianočný recept
Tieto jednoduché koláčiky s džemom sa pripravujú hlavne počas vianočných sviatkov a pochádzajú z Poľska. Cesto je len z piatich ingrediencií: smotanový syr, maslo, práškový… Čítať viac »Jednoduchý koláč s džemom, vianočný recept
Cukrové paličky sú vyrobené z červeného a bieleho cesta na sušienky ochutené extraktom z mäty piepornej. Zábavný recept na vianočné pečivo, ktorý môžete pripraviť na… Čítať viac »Cukrové paličky, originálny vianočný recept
Makrónky sú malebné, farebné a sofistikované sušienky, ktoré majú svoje korene v tradičnej francúzskej kuchyni. Tieto malé sladkosti sa stali synonymom luxusu, elegancie a lahodnosti,… Čítať viac »Jednoduché pravé makrónky, originálny recept
Vyskúšajte túto fantastickú jablkovú žemľovku s tvarohom, ktorej recept pozná niekoľko generácií. Žemľovku môžete pripraviť z pečiva, ktoré vám zostalo z predošlého dňa, chutných jabĺk… Čítať viac »Originálna tvarohová žemľovka, jednoduchý recept
Dobošová torta je maďarský piškótový koláč potiahnutý čokoládovým maslovým krémom a poliaty karamelom. Vrstvené pečivo je pomenované po svojom vynálezcovi, maďarskom šéfkuchárovi Józsefovi C. Dobošovi,… Čítať viac »Jednoduchá dobošová torta, najlepší recept