Preskočiť na obsah

Vanilková pasta

Vanilková pasta je sladidlo s vôňou vanilky, ktoré sa často používa na dochutenie dezertov a pečiva. Je vyrobená z kvalitnej vanilky a cukru, ktoré sa spolu zahrejú a premiešajú do hladka. Vanilková pasta sa používa namiesto vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru, pretože má intenzívnejšiu chuť a vôňu vanilky. Je k dispozícii v rôznych variantách, napríklad s pridaním mlieka, smotany alebo karamelu.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Slivková bublanina predstavuje šťavnatý a lahodný dezert, ktorý sa za posledné desaťročia stáva neodmysliteľnou súčasťou rodinných osláv, popoludňajších kávičiek či nedeľných obedov po celom Slovensku… Čítať viac »Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina je tradičným európskym dezertom, obzvlášť obľúbeným v krajinách strednej Európy ako je Slovensko a Česká republika. Táto lahodná pochúťka kombinuje jemnosť cesta… Čítať viac »Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept

Čerešňová bublanina je tradičný slovenský (ale aj český) letný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju jednoduchú prípravu a výraznú chuť čerstvých čerešní. Bublanina sa vyznačuje… Čítať viac »Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept