Včelie úliky, originálny recept
Včelie úliky alebo aj osie hniezda sú jedným z najobľúbenejších nepečených vianočných koláčikov na Slovensku a v Českej republike. Pripravujú sa veľmi rýchlo a jednoducho a… Čítať viac »Včelie úliky, originálny recept
Vanilkový puding je sladký a krémový dezert, ktorý je vytvorený z mlieka, cukru, vanilkového extraktu a kukuričného škrobu. Je populárnym dezertom vo veľa kuchyniach po celom svete a je známy pre svoju jemnú vanilkovú chuť a hladkú konzistenciu. Proces prípravy vanilkového pudingu je relatívne jednoduchý. Mlieko sa zohreje s cukrom a vanilkovým extraktom a potom sa pridá kukuričný škrob, ktorý slúži ako zahusťovadlo. Zmes sa neustále mieša, kým sa nezhustne a dosiahne konzistenciu pudingového krému. Potom sa puding ochladí a servíruje sa v miskách alebo používa ako základ pre ďalšie dezerty.
Včelie úliky alebo aj osie hniezda sú jedným z najobľúbenejších nepečených vianočných koláčikov na Slovensku a v Českej republike. Pripravujú sa veľmi rýchlo a jednoducho a… Čítať viac »Včelie úliky, originálny recept
Štedráku sa hovorí aj slovenský národný koláč. Pripravuje sa počas vianočných sviatkov a obsahuje dokopy štyri druhy náplní, ktoré vytvárajú jedinečnú chuť a prinesú na… Čítať viac »Pravý štedrák, tradičný vianočný recept
Toto maďarské jedlo je dezert prezlečený za polievku. Ideálny pokrm počas teplých letných dní, v ktorom objavíte nové a lahodné chute. Ingrediencie na čerešňovú polievku… Čítať viac »Studená čerešňová polievka, originálny maďarský recept