Preskočiť na obsah

Vínny ocot

Vínny ocot je prísada, ktorá sa vyrába fermentáciou vína. Je to kyselá tekutina s charakteristickou chuťou a arómou, ktorá sa používa ako základ pre výrobu rôznych druhov omáčok, marinád a dressingov na šaláty. Vínny ocot obsahuje kyselinu octovú, ktorá mu dáva kyslú chuť a antioxidačné vlastnosti. Vínny ocot sa tiež používa ako prírodný konzervant a regulátor pH v potravinárskom priemysle. Jeho výhodou je, že má nízky obsah kalórií a tuku, a preto je vhodný aj pre osoby, ktoré sledujú svoju váhu alebo trpia cukrovkou. Vínny ocot je tiež bohatý na minerály, ako sú napríklad draslík, fosfor a železo, ktoré sú dôležité pre zdravie organizmu. Ak hľadáte zdravú a chutnú alternatívu k bežným prísadám, vínny ocot je pre vás skvelou voľbou.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk