Značka: Vínny ocot

Cejlónska kuracia kari rezancová polievka – originálny indický recept

Táto chutná indická kuracia kari rezancová polievka je nabitá prísadami na posilnenie vášho imunitného systému a dá sa ľahko uvariť tiež na vegánsky alebo vegetariánsky spôsob. Ingrediencie 180 g  širokých ryžových rezancov  2 PL Ghee masla 450 g vykostených kuracích pŕs  1 stredná cibuľa  2/3 šálky nakrájanej čerstvej mrkvy  3 bobkové listy  2 PL mletého…

Read More

Panzanella – rýchly a jednoduchý recept na výborný taliansky šalát

Pripravte si vlastnú verziu jedného z najznámejších toskánskych jedál, panzanelly. Je to dobrý spôsob, ako spotrebovať zvyšky, pretože sa pripravuje zo starého chleba, ktorý stačí dochutiť zrelými paradajkami a zálievkou z olivového oleja. Ingrediencie 2 šálky kociek starého chleba (podľa chuti)  ¼ šálky olivového oleja   ¼ šálky jemne nastrúhaného syra Parmigiano-Reggiano   2 šálky…

Read More

Vynikajúci grécky šošovicový šalát s feta syrom – originálny recept

Lahodný a zdravý šošovicový šalát na grécky spôsob so syrom feta a čerstvou zeleninou. Tento jednoduchý recept na fakles salata, ktorý hýri sviežimi a žiarivými farbami a príchuťami, či už sa konzumuje ako desiata, príloha alebo ľahké vegetariánske jedlo si určite zamilujete. Ingrediencie 400 g hnedej šošovice  1 bobkový list  2–3 papriky (červená, oranžová,…

Read More

Grécka šošovicová polievka – chutný recept na tradičnú polievku Fakes soupa

Grécka šošovicová polievka alebo Fakes soupa je jedným z najobľúbenejších zimných gréckych jedál a má na to dobrý dôvod. Toto tradičné grécke jedlo s vysokou nutričnou hodnotou, jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou je najlepším spôsobom, ako podporiť zdravšie stravovacie návyky pre vás a vašu rodinu. Ingrediencie 500 g hnedej šošovice   5 šálok vody …

Read More

Najlepší grécky gyros s bravčovou panenkou – pravý recept

Gyros je jedlo gréckeho pôvodu vyrobené z mäsa a podávané zabalené alebo plnené v pita chlebe spolu s prísadami ako paradajka, cibuľa, hranolky a tzatziky. V Grécku sa bežne vyrába z bravčového alebo niekedy aj s kuracieho mäsa, zatiaľ čo v iných krajinách sa používa aj hovädzie a jahňacie. Ingrediencie 1 bravčová panenka …

Read More

Pravé grécke hovädzie stifado – originálny a chutný recept

Stifado je v podstate pomaly varený grécky guláš vyrobený z hovädzieho mäsa, varený v paradajkovej omáčke. Tento chutný pokrm sa môže variť celé hodiny, kým omáčka poriadne nezhustne a šťavnaté mäsité kúsky sa vám v ústach nerozpadnú. Ingrediencie 1 kg hovädzieho mäsa 1,5 kg šalotky 1/4 šálky olivového oleja 3/4 šálky červeného vína…

Read More

Výborný, klasický a originálny grécky šalát s feta syrom a lahodnými olivami

Grécky šalát je populárnou súčasťou gréckej kuchyne. Tento šalát sa pripravuje z hrubo nasekaných kusov paradajok, uhoriek, cibule, syru feta a olív. Bežne sa potom dochucuje soľou a oreganom a zalieva olivovým olejom. Niekedy sa do šalátu pridávajú aj kapary. Ingrediencie 3 paradajky  1 stredne veľká červená cibuľa  1 uhorka  1 zelená paprika …

Read More

Pravé grécke tzatziky – dresing a omáčka, najlepší recept s bielym jogurtom a uhorkou

Tzatziky je typ gréckeho dipu, ktorý sa podáva ako príloha k jedlu v Stredomorí a na Strednom východe Ide v podstate o studené jogurtové jedlo s nakrájanou uhorkou alebo inou zeleninou. Výborne sa hodí ku korenistým mäsitým jedlám stredomorskej kuchyne. Ingrediencie 1 uhorka  2 strúčiky cesnaku  60 ml extra panenského olivového oleja  500…

Read More

Najlepšie paradajkové gazpacho – španielska studená polievka

Gazpacho je vlastne španielsky tekutý šalát z čerstvej zeleniny, ktorý sa podáva vychladený, a to buď ako studená polievka, alebo ako hustý nápoj v širokých pohároch. Jedlo pochádza z obdobia krátko pred objavením Ameriky v roku 1492, kedy sa paradajky a papriky dostali do Európy. Ingrediencie 1 až 1,5 kilogramov paradajok 2x uhorky 1x…

Read More