Značka: Voda

Kuriatková polievka so zeleninou – domáci recept

Vyskúšajte recept na lahodnú a jemnú kuriatkovú polievku, ktorá je ideálnym jesenným pokrmom. Kuriatková polievka je obľúbená polievka všetkých vášnivých hubárov. Ingrediencie  250 g kuriatka  Mrkva   Petržlen  1 väčší zemiak alebo 2 menšie  1 cibuľa  1 strúčik cesnaku  2 PL bravčová masť  čierne mleté korenie  nové korenie (mleté)  mletá červená paprika  soľ  1,5…

Read More

Najlepšia babkina držková polievka – tradičný recept

Držkovú polievku buď milujete alebo nemôžete ani cítiť. Pokiaľ ste milovníci voňavých držiek a túto polievku máte radi, tento tradičný a overený recept musíte určite vyskúšať. Ingrediencie 500 g držky  2 ks cibuľa  2 PL bravčová masť  1 PL hladká múka  mletá červená paprika  2 strúčiky cesnaku   majorán  čierne korenie  rasca  soľ  voda …

Read More

Stir-Fry s tofu – rýchly recept

Pripraviť chutné jedlo s tofu je niekedy naozaj ťažké. Väčšinou má nevýraznú chuť, ale s týmto receptom sa to stať nemôže. Vyskúšajte úžasné Stir-Fry s tofu, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Ingrediencie Tofu  1 blok extra tuhého tofu  1 PL sójová omáčka  1 PL sezamový olej  mleté ​​čierne korenie  2 PL kukuričný škrob …

Read More

Vegánske bolonské špagety – FIT recept

Vedeli ste o tom, že výdatné bolonské špagety nemusia obsahovať žiadne mäso? Táto vegetariánska verzia je plná šošovice a navyše je veľmi zdravá a chutná. Ingrediencie 1 bal. špagety 1 PL olivový olej  1 žltá cibuľa  1 mrkva  2 stonky zeleru  2 strúčiky cesnaku  čerstvý tymián  čerstvé oregano  500 ml vody  1 plechovka…

Read More

Profiterolky s vanilkovým krémom – originálny recept

Vyskúšajte recept na pravé profiteroles, ktoré na váš stôl prinesú tú pravú sviatočnú náladu. Ingrediencie Krém  120 ml plnotučné mlieko  60 ml smotany na šľahanie  50 g kryštálový cukor  1 PL hladkej múky  1/4 ČL muškátový oriešok  Štipka mletých klinčekov  Štipka soli  3 žĺtky  1 ČL vanilkový extrakt  Profiterolky  180 ml vody  85…

Read More

Čerešňovo čokoládová bábovka – rýchly recept

Čerešne a čokoláda sú prirodzenými partnermi, vďaka ktorým sú akékoľvek koláče, či dezerty úžasné. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept a vychutnajte si čerešňovo čokoládovú bábovku. Ingrediencie 230 g zmäknutého masla  300 g cukru  3 veľké vajcia  6 PL čerešňového likéru  6 PL vody  1 ČL mandľového extraktu  450 g hladkej múky  2…

Read More

Jednoduché pravé makrónky – originálny recept

Tento jednoduchý francúzsky recept na makrónky vám umožní pripraviť dávku tých najjemnejších a najchutnejších sušienok, ktoré sa budú rozplývať na jazyku. Ingrediencie Makrónky  100 g vaječných bielkov izbovej teploty odstáte aspoň 1 deň   140 g mandľovej múky  90 g kryštálového cukru  130 g práškového cukru  1 ČL vanilky   Maslový krém  226 g 1 šálka…

Read More

Americký jablkový koláč – originálny recept na Apple Pie

Fantastický dezert na rodinné oslavy alebo pohodové víkendy s rodinou. Vyskúšajte obľúbený americký jablkový koláč, ktorý môžete podávať preliaty šľahačkou, zmrzlinou alebo dokonca spolu s jemnými plátkami Čedaru. Ingrediencie 8 jabĺk  ½ hrnčeka masla  3 PL hladkej múky  ½ hrnčeka bieleho cukru  ½ hrnčeka hnedého cukru  ½ hrnčeka vody  1-2 PL mletej škorice…

Read More

Dobrá a krémová zelerová polievka – zdravý recept

Liečivú misku cenovo dostupnej a voňavej zelerovej polievky môžete pripraviť už za 35 minút. Toto zdravé jedlo je vhodné pre vegánov aj vegetariánov. Ingrediencie 2 PL olivového oleja alebo masla  1 cibuľa  4 strúčiky cesnaku  6 hrnčekov nakrájaného stonkového zeleru  2 hrnčeky nakrájaných zemiakov  1 l zeleninového alebo kuracieho vývaru   250 ml vody …

Read More

Jemná krémová špargľová polievka so zemiakmi – originálny recept vhodný pre deti

Špargľová polievka – lahodná kombinácia chutí, ktorá oslní chuťové bunky. Ingrediencie 1 väčšia cibuľa  1 cibuľka feniklu  2-3 PL olivového oleja  3 strúčiky cesnaku  250 g zemiakov  1,5 l vody alebo zeleninového vývaru   ¼ ČL bieleho korenia  soľ  4 hrnčeky nasekanej čerstvej špargle  2-4 PL čerstvého estragónu  Hrsť bazalky  ½ hrnčeka smotany na…

Read More