Volské obličky, známe aj ako hovädzie obličky, sú vnútorným orgánom hovädzieho dobytka. Sú to malé, oválne orgány s hladkou textúrou a tmavšou farbou v porovnaní s inými kúskami mäsa. Volské obličky majú bohatú chuť a sú cenou cenoucené pre svoju výživovú hodnotu. Sú bohatým zdrojom bielkovín, vitamínov a minerálov, ako napríklad železa, vitamínu B12, zinku a selénu. Volské obličky sa môžu pripravovať rôznymi spôsobmi, vrátane pečenia, dusenia alebo grilovania. Sú častou súčasťou kulinárskej tradície niektorých krajín, kde sa používajú na prípravu pokrmov ako napríklad volské obličkové guláše alebo volské obličky s cibuľou a hubami. Volské obličky majú jemnú, ale zároveň bohatú chuť, ktorá sa pri správnej príprave stáva mäkkou a plnou arómy. Vysoký obsah bielkovín a ďalších živín robí z volských obličiek obľúbený zdroj výživy pre mnohých ľudí a sú výborným doplnkom stravy pre tých, ktorí preferujú jedlo bohaté na živočíšne bielkoviny.