Zázvor je koreňová rastlina s výraznou arómu a lahodnou chuťou. Táto ingrediencia sa často používa v kuchyni na prípravu slaných aj sladkých jedál, ako sú napríklad polievky, kari, šaláty, dezerty a nápoje. Okrem svojich chuťových vlastností má zázvor aj mnoho zdravotných výhod. Zázvor obsahuje zložky, ktoré majú protizápalové, protirakovinové a antibakteriálne účinky. Zázvor tiež pomáha zlepšovať trávenie a znižovať zápaly v tele. Vďaka svojim unikátnym chuťovým vlastnostiam môže byť zázvor vynikajúcou ingredienciou do mnohých receptov, ktoré chcete obohatiť o pikantnú chuť.
Táto marocká mrkvová polievka je okrem mrkvy doplnená tiež pomarančovou šťavou, zázvorom a hrejivým marockým korením. Vegánska a bezlepková polievka je jednoduchá na prípravu a… Čítať viac »Marocká mrkvová polievka, originálny recept