Zázvor je koreňová rastlina s výraznou arómu a lahodnou chuťou. Táto ingrediencia sa často používa v kuchyni na prípravu slaných aj sladkých jedál, ako sú napríklad polievky, kari, šaláty, dezerty a nápoje. Okrem svojich chuťových vlastností má zázvor aj mnoho zdravotných výhod. Zázvor obsahuje zložky, ktoré majú protizápalové, protirakovinové a antibakteriálne účinky. Zázvor tiež pomáha zlepšovať trávenie a znižovať zápaly v tele. Vďaka svojim unikátnym chuťovým vlastnostiam môže byť zázvor vynikajúcou ingredienciou do mnohých receptov, ktoré chcete obohatiť o pikantnú chuť.
Táto marocká mrkvová polievka je okrem mrkvy doplnená tiež pomarančovou šťavou, zázvorom a hrejivým marockým korením. Vegánska a bezlepková polievka…
Thajská polievka z batatov s kokosom, citrónovou trávou a zázvorom. Ľahký a zdravý recept, ktorý je vegánsky a bez lepku.…
Oslávte Halloween so špeciálnym mocktailom z hrušiek, tekvice a zázvoru. Ideálny nápoj na večierky a oslavy. Ingrediencie 50 g tekvice…
V Thajsku väčšina receptov Tom Kha Gai zvyčajne obsahuje kokosové mlieko, galangal (niekedy nahradený zázvorom ), limetkové listy, citrónovú trávu,…
Tom Yum Goong je druh horúcej a kyslej polievky, ktorá pochádza z Thajska. Zvyčajne obsahuje krevety. základnými ingredienciami používanými na…
Chrumkavé zvonku, nadýchané vo vnútri a bohato okorenené indickými príchuťami. Tento recept na Bombay Potatoes alebo zemiaky z Bombaja je…
Čerstvá kurkuma je príliš vzácna na to, aby ste ju vyhodili do odpadu, takže tento čaj je dokonalým spôsobom, ako…