Jahodová barbecue omáčka je neobvyklou, no chutnou kombináciou sladkej a pikantnej chuti. Táto omáčka sa vyznačuje jemnou jahodovou arómou s príjemnou sladkosťou a lahodným pikantným nádychom. Je skvelou alternatívou k tradičným barbecue omáčkam a dodáva jedlám originálny a osviežujúci zážitok.
Vďaka svojmu jedinečnému zladeniu chutí je jahodová barbecue omáčka skvelou voľbou pre tých, ktorí sa radi experimentujú s novými chuťovými kombináciami a chcú svojim jedlám pridať originálny charakter. Vyskúšajte túto omáčku pri vašom ďalšom grilovaní a vychutnajte si jej osviežujúcu a lahodnú chuť.
[sc name=“reklama_1″ ][/sc]Ingrediencie na jahodovú barbecue omáčku
- 120 g jahôd
- 1 PL oleja
- 1/2 strednej cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- 120 ml Cabernet sauvignon
- 80 ml jablčného octu
- 50 g cukru
- 60 g kečupu
- 2 PL worcesterská omáčka
- 1 PL javorového sirupu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 až 1 jalapeño
Postup prípravy jahodovej barbecue omáčky
Príprava ingrediencií
Do hrnca si dáme rozohriať olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita. Pridáme nakrájané jahody a prilejeme Cabernet Sauvignon. Varíme na strednom ohni 3 – 4 minúty.
Miešanie a dochucovanie
Pridáme jablčný ocot, cukor, kečup, worcesterovú omáčku, javorový sirup, cesnak a jalapeňo. Privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme, kým mierne nezhustne ( 8 – 10 minút). Vypneme a necháme mierne vychladnúť.
Mixovanie
Zmes prelejeme do mixéra a dohladka rozmixujeme. Používame na ochutenie grilovaných kuracích stehien, krídielok alebo rebierok.
Videorecept na jahodovú barbecue omáčku
Najčastejšie otázky o jahodovej barbecue omáčke
Čo je jahodová barbecue omáčka?
Jahodová barbecue omáčka je jedinečná omáčka, ktorá kombinuje sladkú chuť čerstvých jahôd s pikantnými a aromatickými prísadami tradičnej barbecue omáčky.
Ako sa pripravuje jahodová barbecue omáčka?
Recept na jahodovú barbecue omáčku sa môže líšiť, ale základom je zmes čerstvých jahôd, paradajkovej omáčky, medu, korenia, octu a ďalších prísad podľa chuti. Jahody sa mixujú alebo drvia, potom sa spolu s ostatnými ingredienciami varia a zahustia na sporáku.
Aký je chuťový profil jahodovej barbecue omáčky?
Jahodová barbecue omáčka kombinuje sladkú chuť jahôd so slaným, pikantným a korenistým charakterom tradičnej barbecue omáčky. Výsledkom je harmonická zmes sladkosti, kyslosti a pikantnosti, ktorá dodáva pokrmom unikátnu chuťovú dimenziu.
Na aké jedlá sa hodí jahodová barbecue omáčka?
Jahodová barbecue omáčka je skvelým doplnkom k mnohým grilovaným jedlám. Hodí sa k mäsu, ako sú kuracie prsia, bravčové rebierka, hovädzie mäso, ale aj k grilovaným zeleninovým špízom. Môže sa tiež použiť ako poleva na sendviče alebo ako prísada do šalátov.
Aké výhody prináša jahodová barbecue omáčka?
Jahody sú bohaté na vitamín C a antioxidanty, čo prispieva k posilneniu imunitného systému a zdraviu pokožky. Vzhľadom na použitie čerstvých jahôd je jahodová barbecue omáčka aj zdrojom prírodných vitamínov, minerálov a vlákniny.