Obsah
Jahodová barbecue omáčka je neobvyklou, no chutnou kombináciou sladkej a pikantnej chuti. Táto omáčka sa vyznačuje jemnou jahodovou arómou s príjemnou sladkosťou a lahodným pikantným nádychom. Je skvelou alternatívou k tradičným barbecue omáčkam a dodáva jedlám originálny a osviežujúci zážitok.
Vďaka svojmu jedinečnému zladeniu chutí je jahodová barbecue omáčka skvelou voľbou pre tých, ktorí sa radi experimentujú s novými chuťovými kombináciami a chcú svojim jedlám pridať originálny charakter. Vyskúšajte túto omáčku pri vašom ďalšom grilovaní a vychutnajte si jej osviežujúcu a lahodnú chuť.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na jahodovú barbecue omáčku
- 120 g jahôd
- 1 PL oleja
- 1/2 strednej cibule
- soľ
- mleté čierne korenie
- 120 ml Cabernet sauvignon
- 80 ml jablčného octu
- 50 g cukru
- 60 g kečupu
- 2 PL worcesterská omáčka
- 1 PL javorového sirupu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 až 1 jalapeño
Postup prípravy jahodovej barbecue omáčky
Príprava ingrediencií
Do hrnca si dáme rozohriať olej. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a restujeme do sklovita. Pridáme nakrájané jahody a prilejeme Cabernet Sauvignon. Varíme na strednom ohni 3 – 4 minúty.
Miešanie a dochucovanie
Pridáme jablčný ocot, cukor, kečup, worcesterovú omáčku, javorový sirup, cesnak a jalapeňo. Privedieme do varu, potom znížime teplotu a varíme, kým mierne nezhustne ( 8 – 10 minút). Vypneme a necháme mierne vychladnúť.
Mixovanie
Zmes prelejeme do mixéra a dohladka rozmixujeme. Používame na ochutenie grilovaných kuracích stehien, krídielok alebo rebierok.
Vianoce prichádzajú!
Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.
- Vianočné svietniky a sviečky
- Vianočné osvetlenie
- Vianočné vence, girlandy a prízdoby
- Vianočné ozdoby
- Vianočné reťaze
- Vonkajšie osvetlenie a dekorácie
- Vianočné stromčeky umelé
- Vianočná kuchyňa
- Vianočný textil
Najlepšie kuchynské pomôcky
- Jedálenské súpravy
- Hrnce a sady
- Kuchynské nože
- Pekáče a zapekacie misy
- Panvice
- Pomôcky na pečenie
- Mixéry a šľahače
- Kuchynské roboty
- Odšťavovače
- Vychytávky do kuchyne
Videorecept na jahodovú barbecue omáčku
Najčastejšie otázky o jahodovej barbecue omáčke
Čo je jahodová barbecue omáčka?
Jahodová barbecue omáčka je jedinečná omáčka, ktorá kombinuje sladkú chuť čerstvých jahôd s pikantnými a aromatickými prísadami tradičnej barbecue omáčky.
Ako sa pripravuje jahodová barbecue omáčka?
Recept na jahodovú barbecue omáčku sa môže líšiť, ale základom je zmes čerstvých jahôd, paradajkovej omáčky, medu, korenia, octu a ďalších prísad podľa chuti. Jahody sa mixujú alebo drvia, potom sa spolu s ostatnými ingredienciami varia a zahustia na sporáku.
Aký je chuťový profil jahodovej barbecue omáčky?
Jahodová barbecue omáčka kombinuje sladkú chuť jahôd so slaným, pikantným a korenistým charakterom tradičnej barbecue omáčky. Výsledkom je harmonická zmes sladkosti, kyslosti a pikantnosti, ktorá dodáva pokrmom unikátnu chuťovú dimenziu.
Na aké jedlá sa hodí jahodová barbecue omáčka?
Jahodová barbecue omáčka je skvelým doplnkom k mnohým grilovaným jedlám. Hodí sa k mäsu, ako sú kuracie prsia, bravčové rebierka, hovädzie mäso, ale aj k grilovaným zeleninovým špízom. Môže sa tiež použiť ako poleva na sendviče alebo ako prísada do šalátov.
Aké výhody prináša jahodová barbecue omáčka?
Jahody sú bohaté na vitamín C a antioxidanty, čo prispieva k posilneniu imunitného systému a zdraviu pokožky. Vzhľadom na použitie čerstvých jahôd je jahodová barbecue omáčka aj zdrojom prírodných vitamínov, minerálov a vlákniny.