Preskočiť na obsah

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina, fantastický recept

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina, fantastický recept

Nadýchaná jahodová bublanina je rýchly, jednoduchý a lahodný dezert, ktorý sa pečie priamo v hrnčekoch. Tento dezert kombinuje svieže jahody s lahodným cesto, ktoré sa napučí a vytvorí bublinky počas pečenia. Hrnčeková jahodová bublanina je dokonalým spôsobom, ako využiť sezónne jahody a vytvoriť sladký zážitok.

Jednoduchá jahodová bublanina sa pripravuje veľmi jednoducho. Najskôr sa jahody umyjú, očistia a nakrájajú na kúsky. Bublanina sa vrství s jahodami a cestom, pričom cesto obsahuje ingrediencie ako múka, cukor, maslo a kypriaci prášok. Bublanina sa jemne pečie v rúre, čo spôsobuje, že cesto vytvorí bublinky a jahody sa zjemňujú a získavajú intenzívnu chuť.

Počas pečenia sa cesto rozpúšťa a vytvára bublinky, ktoré dodávajú bublanine jej charakteristický vzhľad. Jahodová bublanina sa podáva najlepšie teplá, s prípadným posypaním cukrom a podávaním s odľahčenou šľahačkou alebo vanilkovým ľadovým krémom. Je to dokonalý dezert na pikniky, letné oslavy alebo jednoducho na pochutnávanie sa s rodinou a priateľmi.

Hrnčeková jahodová bublanina je skvelým dezertom na posedenie s rodinou a priateľmi. Môže sa podávať samostatne alebo s ľahkou zmrzlinou alebo šľahačkou na vrchu. Je to vynikajúci spôsob, ako vychutnať sladkú chuť jahôd v jednoduchom a atraktívnom formáte.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na jahodovú bublaninu

Postup prípravy jahodovej bublaniny

Čas prípravy: 45 minutes

Predhriatie rúry

Predhriatie rúry

Rúru si predhrejeme na 180 °C a plech si vymažeme maslom a vysypeme múkou.  

Vyšľahanie cesta

Vyšľahanie cesta

V mise vyšľaháme vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme vanilkovú pastu a zašľaháme. Potom postupne prilievame mlieko a olej a šľaháme. Nakoniec prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľaháme cesto.  

Ukladanie na plech

Ukladanie na plech

Redšie cesto vlejeme do pripraveného plechu a navrch poukladáme celé alebo prekrojené jahody podľa chuti.  

Pečenie a podávanie

Pečenie a podávanie

Pečieme asi 30 minút alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá. Po dopečení necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme preosiatym cukrom.  

Vianoce prichádzajú!

Ozdobte si svoj domov nádhernými vianočnými prvkami pre sviatočnú sezónu. Držiaky na sviečky, jasličky, girlandy na dvere či stolové dekorácie a samozrejme neodmysliteľný vianočný stromček vytvoria tú pravú sviatočnú náladu. Keď vo vzduchu zavoňajú prvé vianočné koláče, všetko bude už dokonale vyzdobené a pripravené.

REKLAMA

Najlepšie kuchynské pomôcky

Videorecept na jahodovú bublaninu

Najčastejšie otázky o jahodovej bublanine

Čo je jahodová bublanina?

Jahodová bublanina je dezert, ktorý sa skladá z vrstvy čerstvých jahôd pokrytých cestom, ktoré sa počas pečenia vytvára bublinky a získa krehkú textúru.

Aká je chuť jahodovej bublaniny?

Jahodová bublanina má sladkú chuť z čerstvých jahôd a cukru. Cesto je mäkké a krehké, a vytvára bublinky, ktoré dodávajú dezertu textúru.

Môžem použiť iné ovocie namiesto jahôd?

Áno, jahodovú bublaninu môžete prispôsobiť svojim preferenciám a použiť iné ovocie podľa chuti. Napríklad čučoriedky, maliny alebo broskyne sú skvelými alternatívami.

Ako dlho vydrží jahodová bublanina čerstvá?

Jahodová bublanina je najlepšia ihneď po upečení, keď je cesto krehké a jahody sú šťavnaté. Avšak, môže sa uchovávať v chladničke v dobre uzavretom kontajneri po dobu 2-3 dní. Pred konzumáciou môžete bublaninu ohriať v rúre alebo mikrovlnke, aby ste obnovili jej teplú a čerstvú chuť.

Dá sa jahodovú bublaninu upiecť aj v bezlepkovej verzii?

Áno, jahodovú bublaninu je možné upiecť aj v bezlepkovej verzii použitím náhrady za pšeničnú múku, ako napríklad mandľová múka, ryžová múka alebo zmes bezlepkových múk. Takto ju môžu konzumovať aj ľudia s intoleranciou na lepok alebo celiakiou.

REKLAMA
60x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

6 názorov na “Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina, fantastický recept”

  1. Avatar of Ingrid

    Použila som čerstvo natrhané jahody a výsledok bol úžasný. Bublanina bola vláčna a jemná, jahody jej dodali bohatú a sviežu chuť. Určite tento recept odporúčam.

  2. Pingback: 10 naj receptov, najvyhľadávanejšie recepty 2023 | Svetové recepty

  3. Pingback: Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept 2023 | Svetové recepty

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *