Ako pripraviť dokonalé jahodové muffiny s jemne koreneným cestom a množstvom čerstvých jahôd? Vyskúšajte náš overený recept, ktorý je rýchly a jednoduchý a doprajte svojim chuťovým pohárikom fantastický zážitok.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na jahodové muffiny
- 195 g hladkej múky
- 150 g kryštálového cukru
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1/4 ČL morskej soli
- 1/2 ČL mletej škorice
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 80 ml rastlinného oleja
- 1 veľké vajce
- 80 ml – 120 ml mlieka
- 1 a 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 1 hrnček nakrájaných jahôd
Poleva
- 1 lyžica kryštálového cukru
- 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
Postup prípravy jahodových muffín
- Predhrejeme si rúru na 200 °C, plech na muffiny vystelieme košíčkami na muffiny ( papierovými alebo silikónovými).
- V miske si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a čierne korenie. Do druhej misky si dáme olej, vajce a mlieko. Poriadne premiešame a pridáme vanilkový extrakt. Šľaháme, aby sa zmes spojila.
- Mokré ingrediencie prilejeme k suchým a miešame vareškou. Nakoniec primiešame jahody. Cesto na muffiny bude dosť husté.
- Košíčky plníme do ¾ a polejeme polevou z cukru a vanilky. Pečieme cca 15 – 20 minút, kým nebude špáradlo zapichnuté do stredu suché. Necháme vychladnúť na mriežke.