Preskočiť na obsah

Zdravé a nadýchané jahodové muffiny, overený recept

Zdravé a nadýchané jahodové muffiny - overený recept

Ako pripraviť dokonalé jahodové muffiny s jemne koreneným cestom a množstvom čerstvých jahôd? Vyskúšajte náš overený recept, ktorý je rýchly a jednoduchý a doprajte svojim chuťovým pohárikom fantastický zážitok.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na jahodové muffiny

  • 195 g hladkej múky 
  • 150 g kryštálového cukru 
  • 2 ČL prášku do pečiva 
  • 1/4 ČL morskej soli 
  • 1/2 ČL mletej škorice 
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia 
  • 80 ml rastlinného oleja 
  • 1 veľké vajce 
  • 80 ml – 120 ml mlieka 
  • 1 a 1/2 ČL vanilkového extraktu 
  • 1 hrnček nakrájaných jahôd 

Poleva 

  • 1 lyžica kryštálového cukru 
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu 

Postup prípravy jahodových muffín

  1. Predhrejeme si rúru na 200 °C, plech na muffiny vystelieme košíčkami na muffiny ( papierovými alebo silikónovými). 
  2. V miske si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, soľ, škoricu a čierne korenie. Do druhej misky si dáme olej, vajce a mlieko. Poriadne premiešame a pridáme vanilkový extrakt. Šľaháme, aby sa zmes spojila.  
  3. Mokré ingrediencie prilejeme k suchým a miešame vareškou. Nakoniec primiešame jahody. Cesto na muffiny bude dosť husté.  
  4. Košíčky plníme do ¾ a polejeme polevou z cukru a vanilky. Pečieme cca 15 – 20 minút, kým  nebude špáradlo zapichnuté do stredu suché. Necháme vychladnúť na mriežke.  
REKLAMA
31x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *