Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu.

Ingrediencie

  • 200 g fazuľa 
  • 150 g údené mäso  
  • 1 klobása 
  • 2 mrkvy 
  • 2 ks petržlen  
  • ½ zeleru 
  • 3 zemiaky 
  • 1 cibuľa 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 PL bravčovej masti 
  • 1 ČL mletá červená paprika 
  • Bobkový list 
  • Sušená majoránka 
  • soľ  
  • mleté čierne korenie 

Postup prípravy

  1. Fazuľu namočíme do studenej vody aby zmäkla na minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc. Vodu zlejeme a nalejeme novú. Pridáme bobkový list, korenie, údené mäso a varíme do polomäkka.  
  2. Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen zeler a zemiaky a varíme, kým nebude zelenina mäkká.  
  3. Na panvici si rozohrejeme bravčovú masť a opražíme cibuľku dosklovita. Pridáme pokrájanú klobásu  a chvíľku restujeme. Prelisujeme cesnak a smažíme, kým sa nezačne uvoľňovať vôňa. Nakoniec pridáme červenú papriku, premiešame a hneď vypneme. Túto zmes pridáme do polievky, premiešame, dosolíme, pridáme majoránku a varíme ešte 5 minút. Uvarené údené mäso oberieme do polievky alebo pokrájame na kocky.