Preskočiť na obsah

Jednoduchá fazuľová polievka

    Jednoduchá a fantastická fazuľová polievka - originálny domáci recept

    Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu.

    Ingrediencie

    • 200 g fazuľa 
    • 150 g údené mäso  
    • 1 klobása 
    • 2 mrkvy 
    • 2 ks petržlen  
    • ½ zeleru 
    • 3 zemiaky 
    • 1 cibuľa 
    • 2 strúčiky cesnaku 
    • 2 PL bravčovej masti 
    • 1 ČL mletá červená paprika 
    • Bobkový list 
    • Sušená majoránka 
    • soľ  
    • mleté čierne korenie 

    Postup

    1. Fazuľu namočíme do studenej vody aby zmäkla na minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc. Vodu zlejeme a nalejeme novú. Pridáme bobkový list, korenie, údené mäso a varíme do polomäkka.  
    2. Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen zeler a zemiaky a varíme, kým nebude zelenina mäkká.  
    3. Na panvici si rozohrejeme bravčovú masť a opražíme cibuľku dosklovita. Pridáme pokrájanú klobásu  a chvíľku restujeme. Prelisujeme cesnak a smažíme, kým sa nezačne uvoľňovať vôňa. Nakoniec pridáme červenú papriku, premiešame a hneď vypneme. Túto zmes pridáme do polievky, premiešame, dosolíme, pridáme majoránku a varíme ešte 5 minút. Uvarené údené mäso oberieme do polievky alebo pokrájame na kocky.  
    Ďalšie inšpirácie