Vyskúšajte recept na výbornú krémovú cesnačku, ktorá roztancuje vaše chuťové poháriky.
Ingrediencie
- 2 PL ghee masla alebo obyčajného masla
- 1 menšia cibuľa
- 2 cesnakové hlavy
- 4 zemiaky
- 1,5 litra zeleninový alebo mäsový vývar
- 250 ml šľahačkovej smotany
- soľ
- mleté čierne korenie
- rasca
- 5 krajcov chleba
- olivový olej
- petržlenová vňať
Postup prípravy
- Na troške olivového oleja si opečieme chlieb nakrájaný na menšie kocky, kým nebude chrumkavý. Prípadne si môžeme opiecť chlieb na kocky nakrájaný aj v rúre pri 200 °C, jemne ho pokvapkáme olejom a môžeme posypať aj nastrúhaným syrom. Takto pripravené krutóny preložíme do misky a necháme vychladnúť.
- Do hrnca dáme roztopiť maslo, pridáme cibuľku a osmažíme dosklovita. Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku a restujeme cca 1 minútu, kým cesnak nezačne rozvoniavať. Potom prilejeme vývar, ochutíme soľou, korením a kmínom. Privedieme do varu a vložíme na kocky nakrájané zemiaky. Varíme cca 15 minút alebo kým nebudú zemiaky mäkké.
- Odstavíme z plameňa a polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Prilejeme smotanu a vrátime na oheň. Polievku necháme prevrieť, dochutíme podľa chuti soľou alebo korením a servírujeme s krutónmi a posypanou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ďalšie recepty
Cuketová kari polievka - vegánsky recept
Zemplínska mačanka - najlepší recept
Originálna tvarohová žemľovka - jednoduchý recept
Najlepšie paradajkové gazpacho - španielska studená polievka
Kapor pečený na masle - vianočný recept
Klasický demikát - recept na bryndzovú polievku
Zaváraná strúhaná cuketa - rýchly recept
Ako spracovať medvedí cesnak - recept na chutný čaj z medvedieho cesnaku
Mrkvovo batatová polievka s kokosovým mliekom - overený thajský recept
Najlepšia frankfurtská polievka - jednoduchý recept