5/5 - (10x hodnotené)

Vyskúšajte tento recept na jednoduché kokosové koláčiky, ktoré určite nemôžu chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Koláčiky sú tiež ideálne na večerné maškrtenie.

Ingrediencie

  • Olej na vymazanie plechu 
  • 3 vaječné bielka 
  • 130 g kryštálový cukor 
  • 1/2 ČL čistý vanilkový extrakt 
  • Štipka soli 
  • 350 g strúhaný kokos 
  • 170 g čokoládových lupienkov 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 180 °C a dva plechy si vystelieme papierom na pečenie a vymažeme olejom.  
  2. V mise si vyšľaháme bielky, cukor, vanilkový extrakt a soľ, kým zmes nebude penová a tuhá. Potom vareškou primiešame kokos.  
  3. Pomocou polievkovej lyžice naberáme kôpky na plech vo vzdialenosti asi 3 cm od seba a pečieme asi 25 minút a po dopečení necháme na plechu úplne vychladnúť.  
  4. V menšej miske si roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu s kokosovým olejom. Spodok koláčikov namočíme do čokolády a zvyškom môžeme pokvapkať vrchy. Necháme stuhnúť.