Preskočiť na obsah

Jemná francúzska paštéta z kačacej pečene

    Jemná francúzska paštéta z kačacej pečene - najlepší recept

    Ak si nemôžete dovoliť drahú husaciu pečeň foie gras, vyskúšajte tento jednoduchý, ale elegantný recept na paštétu s použitím lacnejších kačacích pečienok.

    Ingrediencie

    • 300 g kačacích pečení 
    • 1 šalotka alebo červená cibuľa 
    • 2 PL oleja ale najlepší je kačací tuk  
    • 2 strúčiky cesnaku 
    • 50 ml brandy 
    • 20 ml smotany na šľahanie 
    • 50 g masla 
    • Soľ 
    • Mleté čierne korenie 
    • Tymián čerstvý alebo sušený 
    • Brusnicový džem 

    Postup

    1. Kačaciu pečeň si očistíme a nakrájame na plátky. Šalotku alebo cibuľu  a cesnak si nasekáme nadrobno.  
    2. V panvici si roztopíme kačací tuk a orestujeme cibuľku do sklovita na miernej teplote. Pridáme pečeň a zvýšime teplotu. Sprudka orestujeme cca 1- 2 minúty, kým sa pečeň nezatiahne. Potom znížime teplotu, pridáme cesnak, tymian a čierne korenie. Restujeme asi minútu, kým cesnak nezačne uvoľňovať vôňu.  
    3. Pridáme brandy a varíme kým sa nevyparí celá tekutina. Odstavíme a necháme trochu odstáť.  
    4. Keď sú pečienke ešte teplé, vložíme ich do mixéra spolu s maslom a rozmixujeme na jemnú konzistenciu. Pridáme smotanu a soľ a znova mixujeme. Nátierka bude mať jemnú krémovú konzistenciu.  
    5. Podľa chuti dosolíme alebo dokoreníme. Podávame s čerstvým chlebom a brusnicami.
    Ďalšie inšpirácie