10x hodnotené

Vyskúšajte tento rýchly recept na lahodné vínové koláčiky, ktoré sú vhodné na vianočný stôl.

Ingrediencie

Postup prípravy

  1. Do misy preosejeme múku, pridáme víno a zmäknuté maslo. Rukami alebo v kuchynskom robote vypracujeme kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky na minimálne 4 hodiny, ideálne cez noc.  
  2. Rúru si predhrejeme na 170 °C a plechy si vystelieme papierom na pečenie.  
  3. Cesto vyberieme z chladničky a necháme chvíľku zmäknúť pri izbovej teplote. Potom z neho vyvaľkáme tenký plát (0,3 mm) a vykrajujeme menšie tvary. 
  4. Pečieme asi 10 minút a po dopečení necháme pár minút chladnúť na plechu.  
  5. V menšej miske si zmiešame vanilkové cukry s práškovým cukrom a poriadne v ňom obalíme ešte teplé koláčiky.