Preskočiť na obsah

Kandizované pomaranče v čokoláde, vianočný recept

Kandizované pomaranče v čokoláde - vianočný recept

Chutná a rýchla dobrota na každý vianočný stôl.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na kandizované pomaranče

  • 4 pomaranče 
  • 500 ml vody 
  • 200 g kryštálový cukor 
  • 100 g horká čokoláda 
  • 25 g maslo 

Postup prípravy kandizovaných pomarančov

  1. Pomaranče poriadne poumývame a nakrájame ich na hrubšie kolieska. Krátko ich povaríme vo vode, vyberieme ich a opláchneme v studenej vode.  
  2. Do hrnca nalejeme vodu a pridáme cukor. Keď bude cukrová voda vrieť pridáme pomaranče a necháme ich variť za občasného miešania aspoň 10 – 12 minút. Znížime teplotu na najnižšiu a varíme ďalších 20 – 30 minút.  
  3. Odstavíme z ohňa a nevyberieme ich. Necháme ich ešte vo vode odstáť 10 – 15 minút.  
  4. Plech si vystelieme papierom na pečenie a povyberáme naň odstáte pomaranče. Jemne ich posypeme kryštálovým cukrom a a necháme 2 – 3 dni na teplom mieste. Kolieska občas otočíme. 
  5. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom, do ktorej namočíme buď celé pomaranče alebo len polovice a dáme na papier na pečenie stuhnúť. Takto môžeme kandizovať citróny alebo aj limetky.  
REKLAMA
12x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *