Chutná a rýchla dobrota na každý vianočný stôl.
Ingrediencie
- 4 pomaranče
- 500 ml vody
- 200 g kryštálový cukor
- 100 g horká čokoláda
- 25 g maslo
Postup
- Pomaranče poriadne poumývame a nakrájame ich na hrubšie kolieska. Krátko ich povaríme vo vode, vyberieme ich a opláchneme v studenej vode.
- Do hrnca nalejeme vodu a pridáme cukor. Keď bude cukrová voda vrieť pridáme pomaranče a necháme ich variť za občasného miešania aspoň 10 – 12 minút. Znížime teplotu na najnižšiu a varíme ďalších 20 – 30 minút.
- Odstavíme z ohňa a nevyberieme ich. Necháme ich ešte vo vode odstáť 10 – 15 minút.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie a povyberáme naň odstáte pomaranče. Jemne ich posypeme kryštálovým cukrom a a necháme 2 – 3 dni na teplom mieste. Kolieska občas otočíme.
- Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom, do ktorej namočíme buď celé pomaranče alebo len polovice a dáme na papier na pečenie stuhnúť. Takto môžeme kandizovať citróny alebo aj limetky.