Preskočiť na obsah

Kandizované pomaranče v čokoláde

...

Chutná a rýchla dobrota na každý vianočný stôl.

Ingrediencie

  • 4 pomaranče 
  • 500 ml vody 
  • 200 g kryštálový cukor 
  • 100 g horká čokoláda 
  • 25 g maslo 

Postup

  1. Pomaranče poriadne poumývame a nakrájame ich na hrubšie kolieska. Krátko ich povaríme vo vode, vyberieme ich a opláchneme v studenej vode.  
  2. Do hrnca nalejeme vodu a pridáme cukor. Keď bude cukrová voda vrieť pridáme pomaranče a necháme ich variť za občasného miešania aspoň 10 – 12 minút. Znížime teplotu na najnižšiu a varíme ďalších 20 – 30 minút.  
  3. Odstavíme z ohňa a nevyberieme ich. Necháme ich ešte vo vode odstáť 10 – 15 minút.  
  4. Plech si vystelieme papierom na pečenie a povyberáme naň odstáte pomaranče. Jemne ich posypeme kryštálovým cukrom a a necháme 2 – 3 dni na teplom mieste. Kolieska občas otočíme. 
  5. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom, do ktorej namočíme buď celé pomaranče alebo len polovice a dáme na papier na pečenie stuhnúť. Takto môžeme kandizovať citróny alebo aj limetky.  
Ďalšie inšpirácie
Svetové recepty