Preskočiť na obsah

Vianočný kapor na bielom víne, výborný recept

Vianočný kapor na bielom víne - výborný recept

Vyskúšajte tento výborný vianočný recept na kapra na bielom víne.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na vianočného kapra

  • Kapor 
  • Šťava z citróna (podľa chuti) 
  • 1 – 2 PL hladkej múky 
  • 100 g masla ( ideálne ghee) 
  • 700 ml bieleho vína 
  • 300 ml vody 
  • Mleté čierne korenie alebo korenie na ryby 

Postup prípravy vianočného kapra

  1. Kapra umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Poriadne ho osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme múkou.  
  2. Na veľkej panvici si rozohrejeme maslo a kapra sprudka opečieme z oboch strán.  
  3. Prilejeme biele víno a povaríme 4 – 5 minút. Dolejeme vriacou vodou, prikryjeme a varíme domäkka.  
REKLAMA
12x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *