Preskočiť na obsah

Kapor pečený na masle, vianočný recept

Kapor pečený na masle - vianočný recept

Takmer na každom štedrovečernom stole nebude na Vianoce chýbať kapor. Rozmýšľali ste nad tým, že by ste si pripravili jeho zdravšiu verziu? Vyskúšajte tento recept na kapra pečeného na masle.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na pečeného kapra

  • Kapor očistený 
  • 80 g masla 
  • Šťava z citróna (podľa chuti) 
  • Soľ 
  • Korenie na ryby 
  • voda 

Postup prípravy pečeného kapra

  1. Očisteného kapra umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na podkovičky. ( Kto chce piecť celého kapra, brušnú dutinu otvoríme a vložíme špajdle, aby zostala otvorená) 
  2. Kapra osolíme, okoreníme a polejeme citrónovou šťavou.  
  3. Rúru si predhrejeme na 180 °C a pekáč vymažeme maslom.  
  4. Do pekáča vložíme rybu, na ňu naukladáme kúsky masla a na kolieska pokrájanú cibuľu. Podlejeme asi 2 PL vody a dáme piecť.  
  5. Pečieme asi 30 – 35 minút alebo  kým nebude ryba mäkká. Počas pečenia podlievame výpekom.  
REKLAMA
20x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *