Takmer na každom štedrovečernom stole nebude na Vianoce chýbať kapor. Rozmýšľali ste nad tým, že by ste si pripravili jeho zdravšiu verziu? Vyskúšajte tento recept na kapra pečeného na masle.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na pečeného kapra
- Kapor očistený
- 80 g masla
- Šťava z citróna (podľa chuti)
- Soľ
- Korenie na ryby
- voda
Postup prípravy pečeného kapra
- Očisteného kapra umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na podkovičky. ( Kto chce piecť celého kapra, brušnú dutinu otvoríme a vložíme špajdle, aby zostala otvorená)
- Kapra osolíme, okoreníme a polejeme citrónovou šťavou.
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a pekáč vymažeme maslom.
- Do pekáča vložíme rybu, na ňu naukladáme kúsky masla a na kolieska pokrájanú cibuľu. Podlejeme asi 2 PL vody a dáme piecť.
- Pečieme asi 30 – 35 minút alebo kým nebude ryba mäkká. Počas pečenia podlievame výpekom.